Problemă inversă cu parcările în SUA: au acaparat o treime din teritoriile oraşelor şi sunt prea multe

21 Iunie 2021, 11:04
Denis Godorozea
A problemă mai puţin obişnuită cu parcările a fost descoperită în urma unei cercetări în SUA. Astfel, dacă oraşele mari din Europa, inclusiv în ţări precum Moldova sau România, se confruntă cu insuficienţă de locuri de parcare, atunci în SUA locuri de parcare sunt prea multe. Potrivit estimărilor, în prezent parcările ocupă aproximativ câte o treime din fiecare oraş din SUA, iar pentru fiecare automobil există câte 8 locuri de parcare.
Cercetări în acest sens au fost realizate de profesori din Universitatea din Buffalo, Daniel Daldwin Hess şi Jeffrey Rehler. Autorii punctează că locurile de parcare sunt construite în conformitate cu codurile şi normele de construcţie a clădirilor introduse în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, care prevăd un minim necesar de locuri de parcare pentru fiecare clădire.
Ei bine, aşa cum puterea în SUA este decentralizată, câteva oraşe americane, printre care şi Buffalo, au început să renunţe la normele şi standardele introduse în perioada postbelică. Normele noi nu mai prevăd un număr la fel de strict de locuri minime de parcare, astfel încât în parcările pustii pot apărea acum spaţii publice sau clădiri noi. Potrivit estimărilor, standardele introduse în Buffalo în 2017 au rezultat într-o scădere a construcţiei noilor locuri de parcare cu aproximativ 53%, iar partea bună a noului proiect este că în schimbul spaţiilor asfaltate pentru maşini, constructorii de clădiri sunt obligaţi acum să amenajeze mai multe spaţii verzi pentru cetăţeni.
0
1,137
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!