Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Proprietarii electromobilelor circulă mai mult decât utilizatorii motoarelor termice. Studiul Nissan

4 Iunie 2021 - 10:29
Denis Godorozea
Un studiu realizat de Nissan printre automobiliştii europeni demonstrează că autonomia redusă şi timpul mai îndelungat petrecut la priza de încărcare nu este un impediment pentru proprietarii de electromobile. Japonezii susţin că cel puţin în Europa proprietarii maşinilor electrice circulă mai mult anual decât cei ce optează pentru motoare clasice cu combustie internă.
Potrivit datelor statistice colectate de japonezi, proprietarii de electromobile circulă anual cu aproximativ 630 km mai mult decât cumpărătorii maşinilor cu motoare termice, cei ce nu depind de prize şi infrastructură. În concluzie, oficialii Nissan punctează un interes sporit pentru călătorii îndelungate cu electromobile şi susţin că temerile faţă de autonomia redusă vor deveni curând un mit, în special pe fundalul infrastructurii tot mai dezvoltate pentru electromobile.
Aşadar, dacă proprietarii maşinilor tradiţionale cu motoare termice au un parcurs mediu anual de 13,600 km, atunci proprietarii electricelor indică un parcurs anual mediu de 14,300 km. Fruntaşi în acest sens sunt automobiliştii italieni, care circulă anual cu electromobile circa 15,000 km, fiind urmaţi de automobiliştii olandezi, cu parcurs mediu de 14,800 km anual.
Acelaşi studiu demonstrează, de fapt, că utilizatorii europeni de electromobile nu se mai tem de autonomia redusă, or 69% din totalul celor chestionaţi susţin că sunt mulţumiţi de infrastructura actuală pentru electromobile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter