Răscoala pilotului automat? Problema gravă depistată la electromobilele Tesla Model 3 şi Model Y

29 Iunie 2021, 16:11
Denis Godorozea
O nouă problemă gravă a fost depistată la electromobilele Tesla — defectul poate pune în pericol vieţile şoferilor şi pasagerilor, dar şi altor participanţi la trafic. Un anunţ în acest sens a fost făcut de autoritatea pentru siguranţă în trafic din China în urma unei cercetări. Deocamdată se anunţă că defectul ţine de sistemul de cruise control şi vizează doar electromobilele Model 3 şi Model Y.
Potrivit informaţiilor distribuite de autorităţile din China, sistemul de cruise control se include fără solicitarea şoferului, după care electromobilul începe să accelereze fără participarea celui din spatele volanului, deci fără a interacţiona cu pedala acceleratorului. Este vorba despre un defect la nivel de soft, care poate fi soluţionat prim actualizarea sistemului.
Tesla a reacţionat rapid la anunţul autorităţilor din China şi a anunţat un recall pentru 285 mii electromobile în China, produse între anii 2019 şi 2021. Curios este că în cadrul campaniei vor fi rechemate nu doar electromobilele produse în China, dar şi cele de import. Deci, s-ar putea ca defectul să fie ulterior depistat şi pe electromobilele comercializate în alte ţări, asta dacă americanii nu includ pe electromobilele destinate pieţei din China vreun soft special.
Deocamdată nu se cunoaşte dacă defectul a provocat vreun accident rutier sau victime omeneşti, dar anii precedenţi în presă apăreau de mai multe ori informaţii despre accidente cu implicarea electromobilelor Tesla şoferii cărora susţineau că maşinile au accelerat fără implicarea lor.
0
1,185
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!