Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Renault prefaţează noua generaţie Megane! SUV-ul electric este aproape gata de producţie

8 Iunie 2021 - 13:22
Denis Godorozea
Renault pregăteşte debutul curând al noii generaţii Megane. Cum anunţau anterior francezii, hatch-ul de clasă compactă va fi transformat într-un soi de crossover urban, ceva mai mare, cu design mai agresiv, inspirat de Megane eVision. Va avea loc şi o revoluţie tehnică, Megane urmând să devină un electromobil. Acum francezii publică primele imagini oficiale cu prototipul de pre-serie, pregătit de premieră.
Maşinile din imagini sunt parte a unei serii din 30 de unităţi destinate testelor de stradă finale, până la lansarea în producţia de serie. Avem aici modelul MeganE sau Megane e-Tech, electromobil fără vreun motor termic, nici măcar în rol de range extender. Ei bine, dar nu este exclusă chiar în totalitate lansarea unor versiuni electrificate de tip plug-in hybrid, cel puţin la etapele iniţiale.
Deşi sunt camuflate, maşinile seamănă izbitor de mult cu conceptul eVision de la care se inspiră. Per general, limbajul stilistic nu a suferit prea mari schimbări în raport cu gama actuală de modele, farurile şi blocurile optice posterioare având semnături de tip LED în formele literei "C", distinctive pentru gama Renault.
Mai puţine informaţii sunt despre habitaclul viitorului model, or francezii nu au prezentat nici imagini cu ambianţa interioară a conceptului. Respectiv, se pare că la acest capitol Renault pregăteşte o surpriză pentru viitorii cumpărători, or concurenţii principali au făcut paşi enormi în ultimii ani în ceea ce ţine de infotainment.
Conform informaţiilor preliminare, viitorul MeganE va avea la bază platforma modulară CMF-EV, dezvoltată în cadrul Alianţei cu Nissan, pe care se bazează şi SUV-ul proaspăt japonez Ariya. Respectiv, substratul tehnic va fi în mare parte similar — voci apropiate companiei sugerează pentru noul MeganE o versiune de mijloc cu 217 CP la activ, cu tracţiune pe puntea faţă. Fireşte, vor fi disponibile mai multe seturi de baterii cu diverse autonomii, la alegere şi preţ.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter