Rimac va prelua pachetul majoritar de acţiuni Bugatti! Porsche nu renunţă în totalitate la marca franceză

25 Iunie 2021, 14:28
Denis Godorozea
Volkswagen Group şi Porsche vor renunţa, totuşi, la o parte din acţiunile mărcii Bugatti şi nu vor mai avea control deplin asupra companiei franceze. Potrivit informaţiilor distribuite de publicaţia germană Manager Magazin, Rimac va achiziţiona 55% din acţiunile Bugatti, deci pachetul majoritar. Porsche va deţine în continuare 45% din acţiuni.
Colaborarea dintre Bugatti şi Rimac a început ceva mai devreme. Francezii urmăresc să preia experienţele şi tehnologiile constructorului de hypercar-uri electrice din Croaţia, iar colaborarea va avansa şi mai mult după achiziţie, cu implicarea directă şi a celor de la Porsche.
Amintim că zvonuri despre posibila achiziţie au apărut în mediul online şi presă ceva mai devreme. În luna martie a acestui an reprezentanţii Rimac au confirmat convorbirile cu Porsche la nivel oficial. Atunci se vorbea despre o sumă de afaceri de până la 181 milioane dolari americani, însă la ora actuală părţile nu oferă careva detalii oficiale despre costul pachetului de 55% ce urmează să ajungă în posesia constructorului din Croaţia. Cel mai probabil, un comunicat în acest sens va fi publicat pe cale oficială abia după ce afacerea va avea loc.
0
1,795
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!