Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rimac va prelua pachetul majoritar de acţiuni Bugatti! Porsche nu renunţă în totalitate la marca franceză

25 Iunie 2021 - 14:28
Denis Godorozea
Volkswagen Group şi Porsche vor renunţa, totuşi, la o parte din acţiunile mărcii Bugatti şi nu vor mai avea control deplin asupra companiei franceze. Potrivit informaţiilor distribuite de publicaţia germană Manager Magazin, Rimac va achiziţiona 55% din acţiunile Bugatti, deci pachetul majoritar. Porsche va deţine în continuare 45% din acţiuni.
Colaborarea dintre Bugatti şi Rimac a început ceva mai devreme. Francezii urmăresc să preia experienţele şi tehnologiile constructorului de hypercar-uri electrice din Croaţia, iar colaborarea va avansa şi mai mult după achiziţie, cu implicarea directă şi a celor de la Porsche.
Amintim că zvonuri despre posibila achiziţie au apărut în mediul online şi presă ceva mai devreme. În luna martie a acestui an reprezentanţii Rimac au confirmat convorbirile cu Porsche la nivel oficial. Atunci se vorbea despre o sumă de afaceri de până la 181 milioane dolari americani, însă la ora actuală părţile nu oferă careva detalii oficiale despre costul pachetului de 55% ce urmează să ajungă în posesia constructorului din Croaţia. Cel mai probabil, un comunicat în acest sens va fi publicat pe cale oficială abia după ce afacerea va avea loc.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter