Ruşii sunt gata să pornească în cursa ecologică: Aurus Senat va avea o versiune cu hidrogen

1 Iunie 2021, 11:53
Denis Godorozea
Cu ocazia lansării producţiei pentru primul model de lux Aurus ruşii au dezvăluit planuri şi pentru lansarea în cursa ecologică unde să lupte cu producători premium occidentali. De altfel, nu este vorba despre un proiect care abia să apară în următorii ani, ci de un prototip gata să înceapă teste pe drumurile publice. Mai mult de atât, prototipul a fost testat de oficiali de stat din Rusia cu ocazia începerii producţiei în Republica Tatarstan.
În contextul normelor de poluare tot mai severe şi planurilor de lansare pe piaţa internaţională, Aurus pregăteşte motorizări hibride mai eficiente, urmând să beneficieze de un sistem electrificat cu motor termic cu capacitate cilindrică redusă, dar şi motoare electrice mai puternice. Deocamdată, însă, în portofoliul celor de la Aurus este prevăzută o singură motorizare hibridă, cu benzinar V8 de 4.4 litri.
Mai curioase sunt planurile de electrificare ulterioară, or ruşii pregătesc inclusiv şi o motorizare alimentată cu hidrogen. Aparent, este vorba despre un sistem asemănător cu ceea ce dezvoltă astăzi concernele mari, precum BMW, Daimler, Hyundai şi Toyota, ce integrează unul sau mai multe motoare electrice, alimentate de la un sistem cu pile de hidrogen.
Deocamdată, însă, ruşii nu sunt gata să ofere mai multe informaţii despre noua versiune FCELL a lui Senat S600, nici măcar parametrii tehnici pentru motoarele electrice. Amintim că Aurus Senat S600 în varianta sa de serie porneşte în Rusia de la aproximativ 200 mii euro pentru versiunea de bază. Astfel, fireşte, versiunea alimentată cu hidrogen ar putea fi simţitor mai costisitoare pentru cumpărători.
0
1,048
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!