Sedan cu gardă la sol mărită: Ford pregăteşte lansarea succesorului lui Mondeo în Europa

2 Iunie 2021, 10:32
Denis Godorozea
Cu câteva săptămâni mai devreme Ford dezvăluia în cadrul Salonului Auto de la Shanghai un model absolut nou, numit Evos, care pe piaţa din China să înlocuiască actualul sedan Mondeo. Atunci americanii sugerau că acel Evos va fi destinat exclusiv pieţei asiatice, dar noi anticipam că o maşină apropiată tehnic şi stilistic este pregătită şi pentru Europa. Acum succesorul european al lui Mondeo a ajuns prada "spionilor" auto.
Ținând cont de noile preferinţe ale automobiliştilor din întreaga lume, care tot mai mult preferă SUV-uri în loc de sedanuri şi break-uri clasice, Ford a decis să renunţe complet la modele clasice, astfel încât şi succesorul lui Mondeo să fie un soi de automobil de teren, dar care să nu prea concureze cu crossover-urile din gama actuală. Astfel, succesorul lui Mondeo pare a fi un sedan cu gardă la sol mărită, asemănător cu modelul Volvo S60 Cross Country, lansat de suedezi pe baza generaţiei precedente a sedanului de segment D.
Stilistic, cum putem vedea chiar şi pe caroseria camuflată, Ford Evos în versiune europeană se va inspira mult de la modelul chinezesc, cu aceleaşi semnături pentru farurile LED. În schimb, pentru Bătrânul Continent americanii pregătesc o caroserie uşor modificată, alungită în raport cu Evos-ul din China. Doar în cadrul premierei oficiale, probabil, vom afla dacă este vorba despre un cross-coupe sau un sedan de offroad.
Contrar aşteptărilor, Evos nu va fi un model 100% electric, deşi apariţia unei asemenea versiuni în viitor este garantată. Totuşi, vor exista motorizări cu motoare termice sub capotă, cum sugerează terminaţiile sistemului de evacuare camuflate sub bara de protecţie posterioară pe acest prototip.
0
1,188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!