Stabil de grav şi alarmant: încălcările continuă cu miile pe drumurile din Moldova

14 Iunie 2021, 10:39
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova raportează cifrele pentru cele două zile de week-end, care tocmai s-au încheiat, iar acestea sunt chiar mai alarmante decât anterior, în ciuda eforturilor declarate de a acţiona preventiv în diminuarea lor şi sporirea disciplinei pe drumurile publice.
În doar două zile de week-end s-au depistat de poliţie peste 2,100 de încălcări în trafic, jumătate din care ţin de depăşirea vitezei. Deci, peste 1,050 de şoferi din Moldova au fost prinşi de radarele poliţiei în acest week-end. Şi mai grav, însă, e numărul celor care au fost prinşi în stare de ebrietate, or, aici şi riscurile sunt infinit mai mari.

Timp de două zile, 45 de şoferi băuţi au fost prinşi şi înlăturaţi de la volan. Dintre ei, doar 5 aveau un nivel mic al alcoolemiei, pedepsit cu retragerea permisului şi amendă uriaşă. Alţi 34 se aflau în stare de ebrietate avansată, iar 5 şoferi au refuzat testarea alcoolscopică şi astfel sau fost trataţi ca având categoria maximă de alcoolemie, toţi 39 alegându-se şi cu dosar penal.
Poliţiştii atenţionează şoferii că vor intensifica şi mai mult patrularea pe traseele ţării, ţintind mai ales şoferii care conduc în stare de ebrietate sau care conduc cu viteză excesivă.
0
1,211
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!