Suzuki a identificat modalitatea de a readuce faimosul Jimny în Europa, dar abia peste 3 ani

10 Iunie 2021, 15:19
Denis Godorozea
Suzuki Jimny a devenit mai devreme prada normelor de poluare tot mai aspre impuse de autorităţile europene — micuţul offroader nu s-a încadrat în limitele impuse, iar astfel unica şansă de a rămâne pe Bătrânul Continent a fost să se transforme într-un model strict utilitar, cu compartiment de depozitare în locul celor două locuri pentru pasageri în spate. Ei bine, japonezii au identificat, totuşi, o modalitate de a relansa faimosul Jimny în segmentul european de autoturisme.
Aşadar, conform planurilor, gama motorizărilor Jimny va fi completată în viitor cu o motorizare absolut nouă, de tip hybrid. Aceasta va apărea pe listă, însă, nu mai devreme de anul 2024, deci la ora actuală nu putem nici măcar să intuim despre substratul tehnic al viitorului offroader electrificat. Informaţiile preliminare sugerează doar că ar fi vorba despre o motorizare hibridă clasică, deci care nu poate fi alimentată de la o priză exterioară.
O altă problemă în ceea ce ţine de electrificarea la Suzuki este lipsa unor modele hibride per general în gamă — la acest capitol Suzuki rămâne cu mult în urma concurenţilor din cele mai multe segmente în care este prezentă marca. Amintim că în Europa autorităţile impun o limită de emisii medii pentru întreaga gamă de modele comercializate, iar asta înseamnă că japonezii au sarcina să ofere motorizări mai ecologice pentru toate modelele oferite în Europa.
Electrificarea Suzuki este inevitabilă, astfel. Printre primele modele cu sisteme noi de propulsie se va enumera şi SUV-ul Vitara, dar acest model va primi prima versiune de tip plug-in hybrid abia cu viitoarea generaţie, deci tot cam prin 2024, precum şi Jimny. Cele mai apropiate premiere electrice Suzuki vizează modelele S-Cross şi Swift, iar în prezent japonezii oferă în Europa modele hibride precum Across, derivat din Toyota RAV4 Plug-In Hybrid, şi Swace, derivat din break-ul hibrid Toyota Corolla.
0
1,701
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!