Toyota diversifică oferta pentru noul Land Cruiser cu benzinarul V6 de 4.0 litri

28 Iunie 2021, 10:53
Denis Godorozea
Lansat iniţial cu doar două motorizări, ambele turbo V6, Toyota Land Cruiser de generaţie nouă se alege, totuşi, cu o unitate de propulsie clasică. Este vorba despre benzinarul aspirat natural, tot V6, dar cu volum de 4.0 litri, moştenit de la generaţia precedentă. Deocamdată noua motorizare devine disponibilă în Emiratele Arabe Unite (EAU), dar ulterior ar putea fi disponibilă şi în alte ţări.
Este vorba despre unitatea 1GR-FE de 4.0 litri, instalată sub capotele offroader-elor nipone pe cadru dur încă de la începutul anilor 2000. În cazul noului Land Cruiser 300, motorul dezvoltă 275 CP şi 385 Nm, fiind simţitor mai restrâns în caracteristici în raport cu noile unităţi turbo V6. Motorul clasic va fi cuplat şi cu o cutie de viteze verificată în timp, fiind vorba de unitatea cu 6 trepte, instalată şi pe generaţia precedentă. Amintim că noile motoare V6 sunt oferite cu cutii noi cu 10 trepte.
Informaţiile despre noua motorizare au fost confirmate oficial de reprezentanţa Toyota din Emiratele Arabe Unite. Toyota nu oferă detalii, însă, despre planurile de expansiune pentru motorizarea clasică la ora actuală. Noua opţiune va fi super atractivă pentru clienţii ce vor să se aleagă cu un Land Cruiser de generaţie nouă, dar nu au careva preferinţe pentru noile motoare performante. Or, cu motorul clasic Land Cruiser este cu până la 30% mai accesibil decât versiunile cu motorizări noi. Ei bine, cel puţin în Orientul Mijlociu.
0
861
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!