Toyota prezintă versiunea americană a SUV-ului Corolla Cross! O vom vedea şi în Moldova

3 Iunie 2021, 09:49
Denis Godorozea
Toyota prezintă oficial SUV-ul Corolla Cross în versiunea destinată pieţei americane. În calea sa spre continentul nord-american modelul compact a beneficiat de o nouă motorizare, fiind disponibil acum inclusiv şi cu tracţiune integrală. Deocamdată japonezii nu specifică careva planuri de lansare în ţările din Europa, dar în Moldova îl vom vedea cu siguranţă în câţiva ani.
Interpretarea americană nu se distinge stilistic prea mult de versiunea iniţială lansată în Asia. Producţia modelelor destinate pieţei din SUA se va desfăşura la uzina comună deţinută de Toyota şi Mazda în statul american Alabama, alături de alte modele de talie compactă din gama celor doi constructori. Amintim că în lungime Corolla Cross măsoară 4,460 mm şi are un ampatament de 2,640 mm, având la bază platforma TNGA-C şi substrat tehnic comun cu modele actuale Toyota. Garda la sol constituie 206 mm.
Motorizările sunt unificate, respectiv versiunea americană nu aduce careva surprize în acest sens, decât versiuni noi cu tracţiune integrală, pe când în Asia crossover-ul este disponibil în exclusivitate cu sistem de propulsie pe puntea faţă. Este vorba despre un sistem tradiţional ce aduce suspensie multi-link la posterior în schimbul barei de torsiune.
Gama motorizărilor pe celelalte pieţe a fost preluată de la sedanurile şi hatch-urile Corolla, inclusiv cele hibride, însă în SUA la etapa iniţială pentru comandă va fi disponibil un singur benzinar aspirat natural de 2.0 litri, cu 171 CP la activ. Motorul se cuplează la cutia cu variaţie continuă ce transmite cuplul pe puntea faţă, fie pe ambele punţi.
În raport cu versiunile asiatice, Corolla Cross americană are standard un nivel de echipare de bază ceva mai generos, cu setul Toyota Safety Sense de asistenţă pentru şofer şi siguranţă activă, inclusiv un cruise control adaptiv cu sistem de frânare automatizată de urgenţă. Lansarea comercială va avea loc în toamna acestui an.
0
1,884
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!