Transfăgărăşanul s-a redeschis pentru automobile! Dar accesul este încă condiţionat

29 Iunie 2021, 18:01
Denis Godorozea
Autorităţile din România au redeschis faimosul traseul Transfăgărăşan pentru transport, indiferent de categorie. Accesul este, însă, restricţionat deocamdată, fiind impuse câteva condiţii de circulaţie. Redeschiderea a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, iar şoferii vor putea accesa traseul pe parcursul verii şi câteva săptămâni din toamnă, după care, din cauza precipitaţiilor, Transfăgărăşanul va fi din nou închis pe sezonul de iarnă.
Redeschiderea traseului a fost confirmată de Compania naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România. Autoritatea specifică, însă, că accesul pe Transfăgărăşan este permis doar în orele de zi, între 07:00 şi 21:00. Pe timp de noapte traseul este închis pentru toate tipurile de transport. Redeschiderea Transfăgărăşanului a fost posibilă după lucrările de deszăpezire din ultimele săptămâni. Potrivit autorităţilor, în anumite zone stratul de zăpadă atingea până la 8 metri în înălţime, iar asta chiar la mijlocul lunii iunie.
Deşi drumul este redeschis acum, autorităţile române amintesc că în zonă este posibilă apariţia fenomenelor meteorologice neaşteptate, care să afecteze vizibilitatea, din cauza instabilităţii atmosferice. Astfel, şoferii sunt îndemnaţi să manifeste prudenţă şi să ţină cont de recomandările autorităţilor. Un alt risc pentru cei care vor decide să călătorească prin zonă este prezenţa urşilor.
0
1,289
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!