UAZ a plătit despăgubiri de peste 18 mii euro clientului cărui i-a vândut un offroader rulat

30 Iunie 2021, 12:05
Denis Godorozea
Un bărbat din Rusia s-a ales cu despăgubiri generoase din partea UAZ după ce a cumpărat un exemplar Patriot ca nou, pe când acesta avea urme vizibile de uzură şi s-a defectat după un parcurs neînsemnat din momentul în care a părăsit showroom-ul. Suma despăgubirilor a constituit aproape 18,500 euro, bani pentru care bărbatul a mers să-şi cumpere un alt automobil.
Potrivit presei din Rusia, acum câţiva ani Dmitry a achiziţionat un exemplar UAZ Patriot sub pretextul că vehiculul ar fi unul absolut nou, neexploatat, dar expus în showroom timp de doi ani. Maşina avea urme vizibile de uzură, inclusiv urme de noroi şi de exploatare extremă. Mai mult de atât, în doar câteva mii de kilometri de parcurs a cedat şi cutia offroader-ului. Iniţial reprezentanţa UAZ accepta să repare automobilul clientului în baza garanţiei, dar ulterior i-a solicitat clientului să achite reparaţiile din buzunarul propriu. Acest lucru l-a nemulţumit mult pe Dmitry, care a mers în judecată să-şi facă dreptate.
Ascultând părţile, instanţa a fost de partea autombilistului şi a dispus ca UAZ să-i achite despăgubiri în valoare de 1.6 milioane ruble ruseşti, sau cam 18,500 euro conform cursului actual. Valoarea despăgubirilor, de altfel, este aproape dublă în raport cu preţul iniţial al offroader-ului. Reprezentanţii UAZ nici nu au încercat să atace decizia instanţei şi şi-au onorat în scurt timp obligaţiunile. Cu banii încasaţi, Dmitry a mers să-şi cumpere un automobil nou. Dar de această dată, o Lada Vesta Cross...
1
1,032
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!