Un elveţian a scos la vânzare o Volga GAZ-24 Cabernet din Moldova, creată şi modificată în ţara noastră

15 Iunie 2021, 20:22
Ilie Toma
Un elveţian din orăşelul Buchs de lângă Zurich a scos la vânzare o Volga GAZ 24-10 foarte neobişnuită, care a fost restaurată în Moldova şi care încă se mai află în ţara noastră, abia urmând să ajungă în Elveţia în curând.
Volga din imagine e fabricată în anul 1989 şi a fost restaurată şi modificată într-un mod mai special, gândit de proprietarul său până de curând, moldoveanul Octavian Roşca. Acesta a pornit iniţial pe calea unei restaurări complete minuţioase, desfăcând totul până la cel mai mic detaliu. Totuşi, ulterior proprietarul moldovean a decis să o meargă pe o cale proprie, abătându-se de la ideea de a readuce maşina la forma sa originală autentică.
Împreună cu pictorul care a vopsit şi pictat maşina, au ales o culoare bordo pentru ea, iar după ce-au vopsit-o, porecla a venit instantaneu, aşa că au botezat-o Volga Cabernet. Proprietarul moldovean a dus fantezia sa artistică şi mai departe, desenând două berze albe pe maşină, dar şi alte elemente de decor în stilul celor folosite de industria vinului din Moldova.
Pe lângă asta, a pus pe Volga sa şi elemente de design auto american, aplicând inserţii mari de lemn pe jumătatea inferioară a uşilor, aşa cum se practica demult la maşinile din SUA. Creatorii moldoveni, însă, spun că plăcile vin să amintească de lemnul butoaielor de vin moldovenesc.
Unicitatea aspectului său şi felului în care a fost restaurată îi îngustează foarte mult spectrul celor care vor înţelege şi admira această Volga, însă. Or, mulţi ar putea spune că originalitatea ei a fost pângărită ireversibil. Alţii, însă, ar putea vedea în ea un obiect şi mai de valoare, anume pentru că nu mai există o a doua Volga GAZ 24-10 Cabernet nici în Moldova, nici nicăieri altundeva din câte ştim.
Ei bine, se pare că acum s-a găsit un elveţian care a cumpărat această Volga şi a aranjat deja expedierea maşinii din Moldova spre Elveţia, după cum menţionează el. Iar până când va ajunge Volga în orăşelul de lângă Zurich, noul proprietar a şi pus-o deja la vânzare ca o piesă exotică de colecţie. Elveţianul cere pe ea 17,000 franci elveţieni, echivalentul a circa 15,600 euro.
0
2,276
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!