Un nou model cu grile imense: BMW prezintă noul Seria 4 Gran Coupe

9 Iunie 2021, 09:43
Denis Godorozea
Bavarezii dezvăluie în premieră mondială noul BMW Seria 4 Gran Coupe, încă un model cu grile imense, incluse standard. Ca şi predecesorul, Gran Coupe-ul nou se inspiră în materie de limbaj stilistic de la versiunea cu două portiere, având chiar o siluetă mai stilată şi un habitaclu mai practic, capabil să adăpostească până la cinci persoane.
Elementele stilistice exterioare au fost preluate fără prea mari schimbări de la Seria 4 Coupe şi Cabrio, de această dată identice fiind şi blocurile optice posterioare. De la cele mai noi modele din gamă, precum SUV-ul electric BMW iX, Seria 4 Gran Coupe a preluat mânerele portierelor, de tip nou, însă revoluţia nu a ajuns şi la interiorul berlinei, aici fiind o diferenţă majoră dintre Seria 4 Gran Coupe şi proaspătul electromobil i4.
Dacă iX şi i4 oferă la bord cea mai recentă versiune a sistemului multimedia, cu ecran tactil încorporat într-un singur element cu instrumentarul digital de bord, atunci Gran Coupe-ul optează pentru arhitectura mai veche, unde cele două elemente tot sunt unite într-un corp, dar nu formează un imens ecran curbat. Funcţionalitatea, însă, este în mare parte aceeaşi.
Respectiv şi gama motorizărilor a fost moştenită de la interpretările de serie Seria 3 şi Seria 4 Coupe/Cabrio. Iniţial, Gran Coupe-ul va fi disponibil cu unităţi pe benzină în nivelele 430i Gran Coupe, ce face uz de benzinarul turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri şi 245 CP, dar şi unitatea de top M440i xDrive Gran Coupe, ce optează pentru benzinarul de top de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie şi 374 CP. Pe anumite pieţe va exista şi versiunea turbodiesel 420d, disponibilă şi cu tracţiune integrală. Cea mai accesibilă versiune din gamă va avea indicele 420i, cu acelaşi benzinar de 2.0 litri, dar cu putere redusă, sub 200 CP.
Cum se anunţa anterior, însă, Seria 4 Gran Coupe nu va beneficia de o versiune de performanţă cu indicele M, pentru a nu crea concurenţă interioară cu sedanul iconic M3. În schimb, este oferită tehnologia mild-hybrid de 48V, ce aduce un surplus de 11 CP în primele clipe de acceleraţie, cu menirea principală de a reduce consumul de combustibil şi nivelul de emisii în raport cu versiunile clasice.
Indiferent de motorizarea selectată, Seria 4 Gran Coupe va fi echipat exclusiv cu cutia automată cu 8 rapoarte Steptronic, sistemul de tracţiune integrală xDrive fiind opţional sau standard pentru anumite motorizări de top. La capitolul tehnic bavarezii raportează îmbunătăţiri majore, inclusiv şi datorită distribuţiei echilibrate a maselor dintre cele două punţi, 50:50. Concomitent, a fost coborât şi centrul de greutate, dar toate aceste picanterii au fost şi ele, bineînţeles, moştenite de la fraţii de platformă.
Producţia noului BMW Seria 4 Gran Coupe va avea loc la uzina bavarezilor din Munchen, alături de sedanul Seria 3 şi coupe-ul electric i4. Debutul comercial va avea loc în luna noiembrie a acestui an, urmând ca preţurile să fie specificate mai aproape de lansarea oficială.
0
1,056
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!