Un tată, un fiu şi o nouă aventură, de această dată cu o maşină de 510 CP, departe de Moldova

27 Iunie 2021, 20:02
Ilie Toma
Aproape exact un an în urmă, într-o seară de vară, mergeam împreună cu fiul meu, de 12 ani pe atunci, pe traseul M2 dintre Chişinău şi Peresecina la bordul lui Mercedes-Benz C-Class, pe care-l exploatez de vreo 7 ani încoace. Vorbeam atunci despre cât de plăcut e să călătoreşti cu acest sedan cu tracţiune spate, cu centru de greutate coborât, despre construcţia maşinii, dar era în primul rând un moment din alea speciale, tată-fiu, pe care ambii îl savuram fără a ne grăbi să-l încheiem. Atunci, poate mai mult ca niciodată, am împărtăşit acea senzaţie specială cu voi, comunitate, vorbind despre acele sentimente umane, pe care ajung să le simtă taţii la un moment dat în viaţă, şi despre emoţie în condus ca element principal al unei maşini, dincolo de decizii raţionale de a cumpăra sau nu un model. Şi voi aţi apreciat acel articol mai mult decât aş fi putut crede vreodată.
Atunci eram la doar a 4-la lună de pandemie şi restricţii de a călători, însă. Dar a mai trecut un an, cu aproape la fel de multe restricţii, care doar în ultimele două luni au început, în sfârşit a se diminua, graţie vaccinării. Ni s-a făcut dor de aventuri motorizare în mişcare, în teren. Ni s-a făcut dor de libertate, or, mai bine de un an eu chiar nu am ieşit din Moldova, respectând miile de restricţii. Şi cu tot cu respectarea lor, în martie tot am înhăţat nenorocita aia de boală, luându-mi 23 de zile s-o trec cu adevărat. Acum sunt recuperat complet, şi eu, şi familia, cu o cantitate imensă de anticorpi, care ţine de câteva luni încoace deja. Şi tot acum mă rodea şi mai mult dorul unei aventuri motorizate.
Aşa că e-mail-ul venit într-o dimineaţă de la cineva de la BMW Moldova şi uzina BMW a fost scânteia de la care a pornit noua aventură. Salut, Ilie, ştim că mai ai un C-Class, dar îţi oferim un BMW M3 Competition pe două săptămâni, ţie şi fiului tău, pentru a-l savura cum vă pofteşte inima. Sper să puteţi călători spre Munchen ca să-l luaţi, cu toate restricţiile astea. Ei, ia zi, când un tată primeşte o asemenea veste, care e primul lucru pe care-l faci? Îl suni pe fiu? Verifici condiţiile actuale de călătorie?
Eu le-am făcut cam pe toate în aceeaşi zi. Chiar şi la ambasada Austriei am scris pentru a avea o certitudine totală despre cum exact putem călători în Austria şi Germania noi, oameni din Moldova. Despre aceste instrucţiuni, aş putea face un articol separat, dacă vă e interesant, dar azi vreau să vă spun doar că am ajuns cu bine în Germania. Am călătorit cu Mercedesul din Chişinău până la Bucureşti, pentru că doar din Bucureşti erau zboruri decente spre Munchen, apoi am luat avionul spre Munchen, apoi am ajuns şi la uzina BMW, unde am primit cheile de la un superb BMW M3 Competition, pe care-l vedeţi în imaginile acestui articol! Suntem aici, eu şi fiul meu, şi avem în faţă cam vreo două săptămâni de aventură cu noul BMW M3 Competition, un bolid de 510 CP sub capotă, cu frâne de ceramică şi cu acoperiş de carbon!
Iar la interior voi fi eu şi fiul meu adolescent. Fără echipă de operatori şi fotografi de această dată. Facem lucrurile simplu şi cu suflet, dar nu mai puţin frumoase şi plăcute. Va fi un road trip de tată-fiu cu BMW M3 Competition. Sper să fie una din perioadele alea când ajungi să te apropii şi mai mult de fiul tău, pentru că faci lucruri speciale împreună, pe care numai tu şi fiul tău aţi putea să le faceţi, să fie una din perioadele alea, care se memorează pentru o viaţă.
Aşa că-n perioada următoare, printre ştirile şi articolele normale de pe PiataAuto.md, veţi găsi şi asemenea articole despre road-trip-ul ăsta frumos, care vine după o lungă perioadă restrictivă prin toată Europa şi tot mapamondul. Vor fi articole scrise şi publicate în timp real, aşa că scrieţi în comentarii tot ce vă interesează despre condiţii prezente de călătorie spre Germania şi Austria, despre situaţia de aici, de pe loc, ba chiar poate şi sugestii de ale voastre, din experienţele voastre de tată şi fiu sau de familie.
Ah, fireşte, şi despre maşină, pentru că promite să ne dea multe impresii în următoarele două săptămâni! Cum a zis ieri Gabriel, fiul meu, „isteţi sunt cei de BMW, ţi-au dat o maşină din acelaşi segment ca şi C-Class, dar ţi-au dat-o pe cea puternică dintre toate, ca să nu mai rămână loc de îndoieli”. Voi ştiţi, însă, că eu n-am o fixaţie doar pe Mercedes, sau doar pe BMW, sau doar pe Audi. Îmi plac toate dacă îţi oferă emoţie de condus şi prefer să analizez fiecare model în parte. Şi de data asta emoţia de la bordul lui BMW M3 Competition o voi simţi cu fiul meu, gonind frumos prin priveliştile Alpilor. Vom fi un tată şi un fiu din Moldova, care savurează prin Alpi un BMW M adevărat, cu benzină 98 în rezervor şi 510 CP, toţi trimişi spre puntea spate!
0
3,810
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!