(VIDEO) Abuz în serviciu: un poliţist din SUA a răsturnat un SUV cu şoferiţă însărcinată la volan

14 Iunie 2021, 13:05
Denis Godorozea
Un caz revoltător a avut loc în SUA când un poliţist, nemulţumit de acţiunile unei şoferiţe care nu a oprit imediat automobilul după ce a fost somată să o facă, a oprit forţat SUV-ul tamponându-l în bara posterioară. În consecinţă, SUV-ul s-a răsturnat pe şosea, iar la şofer s-a adeverit a fi o şoferiţă însărcinată.
Incidentul a avut loc în luna iulie a anului trecut, iar şoferiţa a acţionat în scurt timp în judecată poliţistul pentru prejudiciul cauzat şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Janice Harper a depăşit limita legală de viteză pe o şosea din statul Arkansas şi a fost surprinsă de radarul unui echipaj de poliţie având 84 mph (135 km/h). Poliţia a pornit imediat în urmărirea SUV-ului de model Ford Explorer, însă şoferiţa nu s-a grăbit să oprească, fiind pe şosea, or a încercat să găsească o porţiune de drum mai favorabilă pentru a opri în siguranţă. Văzând girofarurile automobilului poliţienesc, Harper a inclus semnalul de avarie şi a redus considerabil viteza, dar nu a oprit. Asta l-a şi nemulţumit pe ofiţerul Rodney Dunn, care în scurt timp a executat manevra PIT, accidentând SUV-ul în partea posterioară din stânga. În consecinţă, Janice Harper a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a răsturnat pe cea de-a doua bandă a şoselei.
Din fericire, şoferiţa, fiind însărcinată în momentul accidentului, nu a avut de suferit leziuni prea grave, or în materialul video de mai jos se face auzită vocea ei, Harper explicând poliţistului motivele acţiunilor sale — identificarea unui loc sigur pentru a opri. De altfel, conform regulamentului circulaţiei rutiere din statul Arkansas, şoferul este obligat să oprească la somaţia poliţiei, dar într-un loc sigur. Totodată, şoferul îşi demonstrează intenţia de a opri prin includerea semnalului de avarie, exact cum a şi făcut Janice Harper.
0
1,766
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!