(VIDEO) Accidentul care a demonstrat că Volvo V40 de primă generaţie e mai rezistent la impact decât un tractor

8 Iunie 2021, 15:57
Redacţia PiataAuto.md
Volvo s-a mândrit aproape dintotdeauna cu maşini care excelau la siguranţă, dar adeseori se aud remarci că asta n-ar fi valabil pentru toate modelele sau că modelele din ultimele decenii nu mai sunt aşa cum erau cele clasice, de demult. Totuşi, unele accidente cu implicarea unor exemplare Volvo relevă adeseori un comportament pur şi simplu incredibil al acestor vehicule la capitolul siguranţă, ele rămânând integre chiar şi atunci când au parte de un impact dur, cu vehicule mult mai mari sau aparent mai dure decât ele.
Un asemenea accident este şi cel în care a fost implicat un Volvo V40 de primă generaţie, produsă între 1995 şi 2004. Accidentul s-a produs în regiunea Wloclawek din Polonia, în anul 2017, şi a însemnat o coliziune frontală între un asemenea Volvo V40 şi un tractor în toată legea.
Tractorul se afla în mijlocul drumului, efectuând lucrări, iar şoferul din Volvo l-a observat prea târziu, aşa că a urmat o coliziune frontală între acest Volvo V40 şi ditamai tractorul, care are în partea frontală doar fier dur şi roţi. Mai mult ca atât, impactul s-a produs cu o suprafaţă de contact mică a lui Volvo, într-un scenariu asemănători al testelor small overlap, introduse de americanii de la IIHS abia două decenii mai târziu faţă de când a fost proiectat acest Volvo!
Ce s-a întâmplat în rezultatul impactului puternic? Întreaga parte frontală a tractorului a fost avariată puternic, roţile faţă i-au căzut cât colo, puntea s-a dezmembrat! Ce s-a întâmplat cu Volvo? Paradoxal, dar până şi roţile lui Volvo au rămas la locul lor!
Capota a fost afectată, la fel ca şi aripa faţă, dar roată a rămas fixată la locul ei, iar celula habitaclului a rămas absolut intactă, deşi impactul a ajuns şi la montantul faţă! Airbag-urile din Volvo s-au deschis, iar ocupanţii de la bord au scăpat nevătămaţi! Din păcate, şoferul tractorului a trebuit internat în spital, dar într-un final s-a făcut bine şi el.
Totuşi, urmărind cele două vehicule după un asemenea impact, nu poţi să nu admiri siguranţa de care a dat dovadă acest Volvo V40, lansat în 1995!
0
25,531
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!