Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Are 6.2 litri V8 sub capotă şi e impenetrabil: noul Cadillac Escalade în versiune blindată

3 Iunie 2021 - 12:46
Ilie Toma
Noua generaţie Cadillac Escalade, în versiune normală, s-a lansat în SUA încă la mijlocul anului trecut şi a venit cu un design impunător, pe măsura poveştii legendare pe care o avea de continuat. Aşa că noul Escalade se bucură deja de apreciere şi popularitate printre americani, mai ale că şi sub capotă vine cu reţete bine cunoscute şi adorate, precum imensul V8 de 6.2 litri.
Acum, însă, a venit şi momentul lansării primei versiuni blindate a noului Cadillac Escalade. Lansarea o fac canadienii de la INKAS, companie cu o enormă experienţă în modificarea a tot soiul de vehicule.
În primul rând, versiunea blindată poate avea doar motorul de top de 6.2 litri, care dezvoltă 420 CP şi care e cuplat la o cutie de viteze automată, cu tocmai 10 trepte! Pe dinafară, maşina şi-a păstrat aspectul impunător fără a trăda la prima vedere faptul că e blindată. Doar atunci când deschizi portierele sau atragi o mai mare atenţie la geamuri şi anvelope, poţi observa indiciile blindajului.
Aşadar, blindarea a fost făcută la un nivel desăvârşit, de la instalarea de noi geamuri, ranforsarea tuturor componentelor de caroserie, până la ranforsarea marginilor uşilor şi zonelor vulnerabile.

Fireşte, a fost ranforsată şi suspensia, atât pentru a face faţă noii greutăţi, cât şi pentru a rezista gloanţelor şi exploziilor de mine. Rezistente la gloanţe sunt şi anvelopele.
Interiorul n-a fost afectat aproape deloc la ambianţa generală de confort. Doar portbagajul a primit o carcasă de siguranţă suplimentară, iar în faţă există câteva comenzi suplimentare de gestionare a dotărilor specifice blindării. În rest, e aceeaşi ambianţă de confort suprem dintr-un Escalade obişnuit. Mai mult ca atât, versiunea blindată poate fi comandată şi în ipostază cu 7 locuri, fiind astfel unul din puţinele automobile blindate ce poate transporta un număr atât de mare de pasageri.
Gradul de blindaj al noului Escalade e de BR6, ceea ce corespunde rezistenţei la arme de asalt şi la două grenade de mână.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter