(VIDEO) Asta e cea mai fascinantă motocicletă custom, în stil steampunk, creată în Rusia

20 Iunie 2021, 10:09
Ilie Toma
Motocicletele custom sunt o categorie fascinantă de creaţii pe două roţi, pentru că implică multă muncă personalizată, multă pasiune şi multă pricepere din partea celui care le creează. Dar când creatorul are o imaginaţie magnifică şi mai alege să respecte şi fascinantul stil steampunk, atunci lucrurile derivă foarte rapid spre o zonă aproape ireală.
Curentul steampunk presupune, la general vorbind, elemente tehnice din etapa dezvoltării motorului cu abur, cumva imaginându-ne că lumea a progresat de atunci şi până astăzi datorită universalizării motorului cu abur şi mecanicii lui. Şi de obicei acest stil lasă la vedere cu mare plăcere toată această mecanică.
Anume aşa e creată şi această motocicletă din oraşul Tula din Rusia. Autorului ei îi spune Evghenii Grigoriev şi aceasta nu e prima sa creaţie, însă cu siguranţă e cea mai fascinantă până în acest moment.
Autorul acestei motociclete, Evghenii Grigoriev, lângă creaţia sa

Motocicleta are un aspect de fier ruginit, şi pare a fi un conglomerat de piese mecanice unite între ele cumva mai mult de dragul aspectului. De fapt, totul e exact invers. Fiecare piesă are o funcţie, iar funcţia dictează forma. Toate piesele motocicletei au fost lucrate manuale de Evghenii, gândite şi modificate de el! Chiar şi elementele esenţiale, precum furca sau frânele — sunt creaţie proprie a lui!
Motorul vine de la mecanisme staţionare şi are doar 3 CP, scoşi din 350 cm cubi! A fost produs începând cu anii 1930 în URSS, iar Evhenii l-a ales pentru că întreaga tematică a acestei motociclete e în stilul URSS, cu un nume elocvent: Project USSR.
Şi pentru că totul e diferit, inclusiv ambreiajul, să conduci o asemenea motocicletă nu e deloc uşor, dar într-un final ajungi s-o tratezi ca pe o operă de artă.
Vezi totul în video-ul de mai jos, în care poţi include şi subtitre cu traducere automată.

PS: Îi mulţumim lui Radoo, care ne-a inspirat să atragem atenţia la acest subiect!
0
1,060
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!