(VIDEO) Bolidul electric Ford Mustang Cobra Jet 1400 a stabilit un nou record de 1/4 mile

28 Iunie 2021, 13:34
Denis Godorozea
În acest week-end pe traseul NHRA Nationals din SUA a fost stabilit un nou record pe distanţa de un sfert de milă. Cel mai bun timp de referinţă a fost stabilit de bolidul Ford Mustang Cobra Jet 1400, dar care face uz de un sistem de propulsie 100% electric. De altfel, chiar şi denumirea este eronată, or bolidul electric dezvoltă peste 1,500 CP, deşi menţine vechiul indece "1400".
Bolidul a fost condus de pilotul Bob Tasca III, un adevărat veteran al de drag racing, care are în spatele său mai multe recorduri de acest tip. De această dată Tasca a reuşit să parcurgă distanţa clasică de un sfert de milă în doar 8.128 secunde, viteza atinsă la final de cursă fiind de 171.97 mph, echivalentul a 277 km/h. Anteriorul record a constituit 8.27 secunde şi viteza maximă de 168 mph (270 km/h) pe aceeaşi distanţă.
Puterea enormă de peste 1,500 CP este distribuită exclusiv roţilor punţii spate, însă acest Cobra Jet este special pregătit pentru a accelera cât mai eficient în exerciţiul de drag racing. Potrivit celor de la Ford, versiunea electrică Mustang Cobra Jet 1400 oferă la activ putere similară cu vreo trei unităţi Ford GT cu motor clasic V8 pe benzină. Ei bine, recordul de referinţă nu vine să concureze cumva cu performanţele înregistrate mai devreme de Tesla Model S Plaid, or creaţia lui Elon Musk a înregistrat performanţa cu o versiune 100% de serie.
0
1,050
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!