(VIDEO) Cum accelerează noua Model S Plaid până la 100 km/h. Momentul înregistrat video

15 Iunie 2021, 13:52
Denis Godorozea
Acum câteva zile cu mare fast a fost prezentată noua versiune Tesla Model S Plaid, model despre care americanii spun că ar fi cel mai rapid automobil de serie din lume, capabil să accelereze de la 0 până la 60 mph (0-97 km/h) în doar 1.99 secunde! În momentul prezentării cei de la Tesla au demonstrat abilităţile noului electromobil, iar acum în mediul online a fost distribuit un clip surprins chiar de la bordul electromobilului.
În secvenţa video publicată îniţial pe reţeaua de socializare Twitter vedem imagini video surprinse de unul dintre angajaţii Tesla, participanţi la evenimentul de lansare a celei mai agile versiuni Model S Plaid. Chiar şi cu trei persoane la bord, inclusiv şoferul, electromobilul demonstrează o viteză fulgerătoare de acceleraţie, astfel încât nici cele aproximativ două secunde până la 100 km/h nu sunt prea sesizabile. Mai mult de atât, vedem că electromobilul continuă acceleraţia îndrăzneaţă şi după bariera de 100 mph (160 km/h).
Tot în cadrul prezentării organizatorii au demonstrat şi timpul record în care Model S Plaid poate parcurge distanţa clasică americană de un sfert de milă — 9.23 secunde, viteza maximă fiind limitată cu 322 km/h. Amintim că pentru atingerea acestor performanţe sedanul electric a fost echipat cu trei motoare, dintre care două situate pe puntea spate. Totodată, Model S Plaid demonstrează şi autonomii admirabile în raport cu asemenea performanţe, or noua versiune poate parcurge până la 628 km cu un plin al bateriilor, pe când pentru un parcurs de 300 km are nevoie de doar 15 minute de încărcare la prizele Supercharger.
0
1,336
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!