(VIDEO) Cum arăta Lada 2105 vândută nouă în Marea Britanie şi ce bunătăţi avea, puse doar pe maşinile de export

6 Iunie 2021, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Oamenii din estul Europei ştiu că pe vremurile URSS, ceea ce era mai bun, pleca la export, iar acelaşi produs, asamblat pentru piaţa internă, putea fi la o diferenţă uriaşă de calitate. Cei din afară trebuiau să rămână cu impresii bune, iar superputerea să aibă o imagine bună în lume. Cei de acasă, însă, or răbda şi mai simplu, şi mai de calitate şchiopătândă.
În Marea Britanie, de exemplu, Lada vindea mai multe modele, inclusiv 2104 şi 2105, pe care le numea Riva, iar producătorul rus se străduia din răsputeri să creeze impresii mult mai bune decât am fi aşteptat. Un canal de YouTube din Rusia a pus mâna recent pe un exemplar britanic 2105, numit pe atunci Lada Riva 1200 L în Regatul Unit, care are un parcurs incredibil de doar 4 mii mile. Însă tocmai acest parcurs mic dă ocazia de a vedea cum arăta o Lada 2105, vândută nouă cândva în Marea Britanie şi ce bunătăţi avea din cele, puse doar pe maşinile de export.
Video-ul de mai jos le trece în revistă pe mai multe din ele, dar una din cele mai curioase ar fi acoperişul acoperit cu vinil, menit să-i dea maşinii un aspect mai luxos. De asemenea, oglinzile instalate pe această Lada sunt de producţie germană, venind să le înlocuiască pe cele originale, care se închideau la viteză mare şi lăsau şoferul „orb” de viziune spate.
Lada britanică mai avea un aşa numit econometru, care arăta consumul în timp real printr-un indicator analogic. Sistemul audio al maşinii nu era vreo Электроника sovietică, ci unul de marcă Philips! Desigur, şi habitaclul era unul roşu, dar, e posibil ca asemenea culori să fi fost livrate şi în URSS. De asemenea, nu lipsa nici prelucrarea adiţională cu material anticoroziv, pentru clima britanică.
Exemplarul ăsta, descoperit acum de ruşi, e şi mai deocheat, or, primul său proprietar scoţian i-a instalat şi un sistem de operare pe bază de gaz petrolier lichefiat! Se pare, însă, că investiţia în gaz nu s-a prea recuperat, din cauza parcursului mic al maşinii!
0
3,425
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!