(VIDEO) Cum intenţia unui poliţist de a opri un vehicul într-un loc neinspirat poate provoca un accident

10 Iunie 2021, 13:23
Redacţia PiataAuto.md
Poliţiştii stau cu radarele pe drumurile publice nu doar în Moldova, ci şi în alte ţări. Însă atunci când un poliţist intenţionează să oprească un vehicul din trafic, acesta trebuie să se asigure în primul rând că nu riscă să provoace un accident rutier printr-o manevră neinspirată.
Tocmai de asta, spre exemplu, poliţiştii germani nu opresc niciodată o maşină direct pe autostradă, decât în situaţii cu totul excepţionale. Maşina poliţiei poate apărea în faţa celui care a încălcat, cu o instrucţiune gen FOLLOW ME pentru a fi urmată către un loc unde staţionarea nu creează impedimente pentru alte maşini.
Un caz surprins ieri în Polonia, însă, tot pe autostradă, arată exact inversul acestei idei. Un echipaj de poliţie staţiona direct pe mijlocul autostrăzii, între cele două sensuri de deplasare, într-un soi de spaţiu liber de vreo sută de metri. Maşina poliţiei nu se alfa în calea traficului, însă, în momentul când poliţista a ridicat mâna pentru a opri un automobil care circula pe banda stângă, alături de un camion, acesta a frânat brusc, întrucât ar fi trebuit să reuşească să tragă pe stânga. Maşina din spatele său a fost la câţiva centimetri de a-l lovi din plin, fiind şi ea nevoită să frâneze şi să evite impactul în ultimul moment. Totul de dragul unei amenzi de viteză, care ar fi putut fi înmânată ulterior sau, eventual, poliţiştii l-ar fi putut opri în mişcare pe şoferul care a încărcat.

Vezi toată situaţia surprinsă în video-ul de mai jos.
0
1,477
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!