(VIDEO) Cum porneşte motorul V12 de tanc, de 27 litri, sub capota unui Ford Crown Victoria poliţienesc

29 Iunie 2021, 12:06
Denis Godorozea
Continuă proiectul monstruosului Ford Crown Victoria cu motor V12 de tanc, produs cândva de Rolls-Royce pentru maşinăriile de luptă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectul este dezvoltat de o echipă de entuziaşti din Suedia, care au ales un sedan poliţienesc american, or doar aici ar putea instala imensul propulsor de 27 litri.
Lucrările au demarat cu multe luni în urmă, autorii proiectului fiind nevoiţi să introducă modificări consistente în caroseria sedanului american pentru a face loc imensului motor. Iniţial acest V12, echipat pe tanc, oferea circa 550 CP la activ, însă tinerii entuziaşti l-au echipat cu o nouă unitate de control şi o pereche de turbocompresoare, astfel încât puterea maximă poate atinge acum 2,500 CP.
Acum câteva zile echipa a publicat un nou material video cu actualizări despre starea actuală a lucrărilor, în care putem vedea cum porneşte imensul V12 în compartimentul motorului lui Ford Crown Victoria. Ei bine, până am putut auzi vocea monstrului de origine Rolls-Royce, au fost câteva încercări eşuate, fie din insuficienţă de combustibil, fie din insuficienţă de aer.
0
1,648
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!