(VIDEO) E oficial: Tesla Model S Plaid sparge recordul 1/4 mile, e mai rapidă decât orice Bugatti, Ferrari sau Lamborghini

15 Iunie 2021, 19:19
Denis Godorozea
Este oficial — Tesla Model S Plaid a reuşit să spargă recordul de timp pe un sfert de milă! Noul timp de referinţă obţinut de noua versiune a electromobilului a fost înregistrat oficial în SUA, iar astfel Model S Plaid îşi demonstrează titlul celui mai rapid automobil de serie din lume, fiind chiar mai agil decât modelele exclusive, produse de constructori precum Bugatti, Ferrari sau Lamborghini.
Recordul a fost stabilit de Jay Leno, un colecţionar de automobile din SUA de 71 ani. Cursa a avut loc pe traseul de curse Auto Club Famosa din statul California în prezenţa juriului care să înregistreze oficial recordul. Model S Plaid a reuşit să parcurgă distanţa de 1/4 mile în doar 9.247 secunde, având la finalul cursei 152 mph pe vitezometru, sau aproape 245 km/h. Astfel, timpul înregistrat de Leno în cadrul cursei este aproape identic cu cel promis de oficialii Tesla, care susţin că Model S Plaid poate parcurge distanţa de un sfert de milă în 9.23 secunde.
0
9,046
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!