(VIDEO) Experiment nebunatic: ce se întâmplă când conectezi ţeava de eşapament a unei maşini cu admisia ei

18 Iunie 2021, 19:44
Ilie Toma
Când citim întrebarea de la care a pornit experimentul de mai jos, probabil toţi zâmbim şi ne zicem că răspunsul e absolut evident, şi poate că anume de asta nimeni nu s-a obosit să facă un asemenea experiment până acum.
Olandezul Milo, însă, un mecanic talentat în tot soiul de modificări neaoşe, s-a gândit să creeze maşina ecologică perfectă, după cum o numeşte cu ironie, conectându-i ţeava de eşapament cu admisia. Cu alte cuvine, aerul care iese din ţeava de eşapament ajunge din nou în admisie şi din nou în motor. Pentru acest experiment nebunatic s-a luat un Mitsubishi Colt vechi, pe care olandezul a fost gata să-l sacrifice de dragul experimentului.
Ei bine, înainte de a vedea video-ul de mai jos şi judecând din cunoştinţele de chimie şi fizică de la şcoală, ce crezi că s-a întâmplat? Parcă e absolut normal să intuim că recircularea asta deocheată va merge până când nu va rămâne deloc oxigen în circuit, după care motorul va opri pur şi simplu, nu-i aşa?

Marea întrebare e cum se va comporta motorul până în acel punct şi cât îi va lua până să se oprească? S-ar putea să rămânem cu toţii surprinşi de cât de repede se întâmplă totul!

Vezi experimentul în video-ul de mai jos şi nu uita să incluzi subtitrele.
0
854
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!