Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Honda Civic Type-R a mai setat un nou record de circuit, de această dată în România!

9 Iunie 2021 - 13:34
Ilie Toma
Actuala generaţie Honda Civic Type-R şi-a făcut din cucerirea circuitelor lumii un atribut definitoriu al carierei sale. Acum, însă, şi-a adăugat cea mai nouă realizare din palmares, de această dată marcată chiar în România.
Încă din momentul lansării, hatchback-ul japonez a pornit într-o adevărată odisee de marcare de recorduri pe nenumărate circuite ale lumii — Nurburgring, Sachsenring, Estoril, Magny Cours, Spa Francorchamps, şi Silverstone, iar astea sunt circuite doar din primul an de lansare, cuceririle şi detronările reciproce cu alţi concurenţi continuând şi ulterior. Fireşte vorbim de recorduri setate pentru automobile cu tracţiune faţă.
Acum, însă, Honda Civic Type-R a ajuns şi pe circuitul MotorPark din România, în încercarea de a stabili şi aici un timp record. Circuitul din România e unul mai nou, dar are deja o conotaţie importantă la nivel naţional. Lungimea lui e de 4,129 metri, adică puţin peste 4 km, are 14 viraje şi o lăţime cuprinsă între 11 şi 16 metri. La start s-a aliniat o Honda Civic Type-R standard, cu motor VTEC Turbo de 320 CP şi 400 Nm. O asemenea Honda poate atinge prima sută în 5.8 secunde, ajungând până la o viteză maximă de 272 km/h!
Maşina adusă pe circuitul din România a fost în versiune Ultimate Edition, beneficiind de jante de 20 de ţoli BBS Forged şi anvelope Michelin Sport Cup 2.
La volanul maşinii a fost pilotul Ovidiu Zabeca, iar ţinta a fost să se încadreze în sub 1 minute şi 58 de secunde, pentru a stabili recordul circuitului pentru maşini cu tracţiune faţă. În final, s-a reuşit un timp de 1:57.721, fapt care i-a garantat marcarea a încă unui succes din cariera actualului Civic Type-R.
Vezi mai jos şi video-ul cu această realizare a modelului japonez în România. Apropo, redacţia noastră a avut ocazia să testeze această Honda Civic tot în România, alături de unul din concurenţii săi, într-un test comparativ!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter