(VIDEO) Incendiu cu multiple explozii la o staţie peco din Rusia, din cauza lipsei împământării unei cisterne de camion

17 Iunie 2021, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Un incendiu deosebit de grav s-a produs luni în oraşul Novosibirsk din Rusia, care demonstrează elocvent de ce asemenea staţii peco trebuie să fie amplasată la o distanţă sigură faţă de blocuri de locuit şi alte obiective urbane speciale.
Pompierii au venit în timp de doar câteva minute la locul incendiului, însă flăcările au ajuns repede la rezervoarele cu combustibil ale staţiei. Cinci explozii majore s-au produs la timp scurt una faţă de alta, provocând scene de coşmar pentru locuitorii din preajmă. Primele au explodat o cisternă care livra gaz la staţie în acel moment, dar şi rezervorul exterior de gaz al staţiei.

În total peste 20 oameni au fost răniţi, inclusiv doi pompieri care se aflau în apropierea flăcărilor, când au izbucnit următoarele explozii. Printre răniţi se numără şi copii, unul din care e în reanimare.

Cauza incendiului a fost neasigurarea împământării cisternei camionului în procesul descărcării gazului în rezervorul staţiei. Directorul staţiei peco a fost arestat, pentru că nu a asigurat cerinţele tehnice de siguranţă a acestui proces.
0
1,305
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!