Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Manieră de condus în Moldova, surprinsă pe bd. Iurie Gagarin din Chişinău

8 Iunie 2021 - 09:01
Redacţia PiataAuto.md
Bulevardul Iurie Gagarin din Chişinău are o problemă: e prea lat în zona intersecţiei cu strada Munceşti şi bd. Decebal, apoi, fără marcaje explicite şi indicatoare rutiere, se îngustează la doar 3 benzi, iar astfel fluxul de trafic din două direcţii mare, care se aliniază uneori în 5-6 rânduri, trebuie să se contopească în doar trei benzi.
Unii consideră că dacă au circulat mai aproape de linia dublă de pe centru, au prioritate, alţii — dimpotrivă, că benzile încep a fi marcate dinspre trotuarul de pe dreapta, iar cele de pe stânga ar fi cele reduse şi prin urmare cei de aici ar trebui să cedeze trecerea. Aşa că adeseori apar situaţii haotice aici, când şoferii îşi dispută întâietatea pe bandă. Situaţii precum cea surprinsă ieri de un şofer din capitală, când două automobile Ford şi-au disputat cu tot dinadinsul privilegiul de a ocupa primul banda din stânga.
Totul s-ar putea rezolva uşor dacă am aplica toţi regula fermoarului — atunci când maşinile trec succesiv în alternare în asemenea cazuri — una de pe dreapta, următoarea de pe stânga, apoi din nou dreapta, apoi din nou stânga, după exemplu încheierii unui fermoar. E cel mai eficient şi civilizat mod de a uni după fluxul de transport într-unul, şi de obicei acest mod nu e specificat în regulamentul rutier, ci e învăţat ca o manieră de bun simţ şi respect reciproc în trafic. Şi se aplică până şi atunci când una din benzi trebuie să cedeze în mod clar.

Sursa video: TikTok / andytype
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter