(VIDEO) Noi clarificări despre imaginile cu altercaţiile din trafic, surprinse ieri pe un traseu din Moldova

2 Iunie 2021, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
După ce ieri am publicat imaginile, filmate de un şofer din Moldova, care redau o situaţie de altercaţii în trafic, cu manevre periculoase, acesta au devenit de-a dreptul virale, iar printre comentatori s-au numărat şi alţi şoferi, martori la situaţia de ieri, inclusiv la momentele ce preced video-ul filmat.
Aşadar, am reuşit să discutăm direct cu mai mulţi şoferi, care au fost martori la situaţia de ieri, de la care am aflat în unanimitate un lucru important. Şoferul Volkswagen-ului a fost cel care a manifestat un comportament periculos şi sfidător cu mult timp înainte de momentul de start al video-ului, pe care-l includem mai jos. Toată situaţia s-a produs în jurul orelor 13:00, pe traseul dintre Chişinău şi Anenii-Noi.

Unul din şoferi ne-a spus că a şoferul VW mergea extrem de agresiv, depăşind maşinile una după alta fie pe contrasens, ignorând linia dublă, fie ieşind pe acostament şi depăşind pe dreapta, făcând pietrişul de acolo să sară spre maşinile care circulau regulamentar. Şoferul spune că a avut la un moment dat impresia că şoferul VW-ului era în stare de ebrietate. VW-ul l-a depăşit şi pe el cu toată viteza pe contrasens, neregulamentar, forţându-şi intrarea între maşina acestuia şi Mercedesul care e surprins în video. „Mercedesul mergea în faţa mea regulamentar de la Sângera spre Anenii Noi, până când cel cu VW nu a încercat câteva manevre periculoase şi l-a provocat”, ne declară acest martor. „Eu să fi putut, sincer, la fel făceam şi-l opream pe cel cu VW”, ne mai spune şoferul.
Un alt şofer care se afla pe acelaşi traseu a susţinut aceeaşi poziţie. „Mă deplasam de la Chişinău spre Anenii-Noi şi undeva prin regiunea satului Todireşti am observat un autovehicul de marca VW cu un comportament foarte agresiv, efectuând depăşiri neasigurate şi creând de câteva ori situaţii de accident, inclusiv cu maşina mea. A încercat o manevră periculoasă şi faţă de Mercedes, posibil şoferul din Mercedes să-i fi făcut o obiecţie, iar şoferul din VW a reacţionat din nou agresiv, ceea ce a şi provocat conflictul”.

Reacţia agresivă e confirmată şi de un alt şofer, care menţionat gesturile obscene ale şoferului din VW, după ce a fost claxonat din Mercedes-Benz. Acesta mai spune „Asta nu-l justifică cu nimic pe şoferul Mercedesului, dar totul s-a început de la VW.”.
Aşadar, întrucât din video-ul publicat ieri a arătat doar o parte a situaţiei, şi au existat atât de mulţi martori care ne-au relatat noi informaţii care au precedat acea situaţie, am considerat necesar să venim cu aceste completări, pentru a oferi un tablou complet. În acelaşi timp, fără a lua neapărat partea vreunuia din şoferi, continuăm să menţionăm că asemenea manevre sunt periculoase, pot provoca accidente grave, iar pe deasupra se pot solda şi cu pedepse din partea poliţiei prin prisma noului articol ce reglementează condusul agresiv.

Dar totuşi, noile detalii schimbă inevitabil prisma prin care privim acest video de mai jos, nu-i aşa?
0
5,642
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!