(VIDEO) Noi detalii şi precizări despre accidentul între o maşină a şcolii auto şi o Toyota din Chişinău: cine e vinovat, totuşi?

21 Iunie 2021, 20:50
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută, publicasem o ştire despre un accident produs în dimineaţa zilei de 15 iunie pe o stradă din Chişinău, între o Toyota Corolla şi o Skoda Fabia a unei şcoli auto. Atunci, în acea ştire, am menţionat că Toyota s-ar fi aflat pe contrasens, pe o stradă cu două sensuri de circulaţie, virând dreapta fără a se asigura, iar astfel a fost lovită de către acea Skoda a şcolii auto. În urma acelei ştiri am fost contactaţi de către reprezentanta şoferului din Toyota, care a ţinut să ne ofere câteva precizări şi informaţii, solicitându-ne să nu ducem lumea în eroare.
Totul s-a produs pe strada Pădurii din Chişinău, o stradă care într-adevăr e cu două sensuri de circulaţie. Reprezentata şoferului din Toyota spune că acesta ar fi virat regulamentar dreapta şi s-ar fi asigurat, dar maşina şcolii auto era condusă de instructor, care ar fi mers cu viteză excesivă, cu muzică tare şi cu cafeaua în mână, motiv din care s-ar şi fi produs accidentul. Instructorul ar fi menţionat că nu a observat Toyota. Totuşi, instructorul nu-şi recunoaşte vreo vină. La fel, nu-şi recunoaşte vina nici şoferul din Toyota. Iar poliţia a iniţiat o anchetă pentru a elucida circumstanţele şi a se pronunţa asupra vinovatului, verdictul urmând a fi dat în circa două săptămâni.

Cele menţionate mai sus sunt enunţate de reprezentanta şoferului din Toyota şi nu reprezintă o constatare, ci poziţia uneia dintre părţi, mai degrabă. Prin urmare, cele de mai sus nu reprezintă nici poziţia noastră. Totuşi, noi am întrebat ce căuta Toyota Corolla pe partea stângă a carosabilului, efectiv pe contrasens, atunci când ea a început a vira spre dreapta. Ni s-a răspuns că şoferul Toyota mergea regulamentar şi că maşina a trebuit să vireze dreapta ca să parcheze, la locul de muncă, Din câte deducem e un soi de manevră cu rază mare, pe care a intenţionat să o facă şoferul Toyotei, pentru a intra mai uşor în viziunea sa în parcare. Doar că, judecând după modul în care s-a produs accidentul, e destul de discutabil dacă şoferul Toyotei e nevinovat sau dacă anume el trebuia să se asigure în manevra pe care o făcea.
Poziţia noastră, dacă ar fi s-o aprofundăm, e că din imagini nu se vede ca Toyota să fi aprins indicatorul dreapta în momentul manevrei şi apoi, e totuşi vorba de un sedan, nu de un tractor sau de un camion care ar avea nevoie să iasă pe contrasens ca să facă o virare dreapta. Iar dacă totuşi şoferul din Toyota a considerat că a avut nevoie de o rază mai mare pentru manevra dorită de el, probabil tot el ar fi fost normal să se asigure pe tot parcursul manevrei de siguranţa ei. Nu excludem nici viteza sporită a celuilalt şofer sau eventuala lui distragere de la volan. Până la urmă, însă, poliţia va da verdictul final.

Tu ce crezi, cine e vinovat?
0
1,158
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
Online Media SRL, Contacte
© 2024 Online Media
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!