Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noua Toyota Land Cruiser 300 are 3 diferenţiale blocabile, pentru capacităţi şi mai mari de offroad

11 Iunie 2021 - 15:03
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile asistam cu toţii la premiera noii generaţii Toyota Land Cruiser 300, iar noi menţionam că anumite aspecte ale noului model ar merita cercetate un pic mai detailat. Or, în zilele noastre e admirabil să vezi noi generaţii ale unor modele legendare care nu vin să răstoarne totul într-un haos revoluţionar, ci continuă să ofere ceea ce aşteaptă fanii de la ele, ba chiar să perfecţioneze unele lucruri-cheie.
Aşa cum menţionam în acel prim articol, noul Land Cruiser 300 a păstrat construcţia pe cadru dur, refuzând să urmeze un trend european de a scăpa de cadru şi a trece la sisteme electronice mai complexe. Toyota a adoptat sisteme mai complexe, dar a păstrat şi consistenţa pe cadru dur a unei construcţii gândite să înainteze în cele mai dificile condiţii ale lumii şi să reziste sute de mii sau poate milioane de kilometri în acele condiţii.

Pe lângă demultiplicatorul de cuplu, care exista şi la generaţia 200, pe lângă diferenţialul central şi cel de pe puntea spate blocabile, cum era şi la 200, noua Land Cruiser 300 aduce şi un diferenţial blocabil pe puntea faţă! Deci, Land Cruiser 300 se alătură acum unui club foarte restrâns de offroader-e ce au toate 3 diferenţiale blocabile manual!
Pe lângă asta, dacă tot noul model a beneficiat de mai multe sisteme electronice, regimurilor obişnuite de condus în offroad li s-au adăugat regimuri AUTO, atât regimul normal de turaţii cât şi cel în care e inclus demultiplicatorul. A rămas prezent sistemul Crawl Control, care permite înaintarea cu viteză foarte mică, dar acum, există şi un sistem de asistenţă la virare în spaţii închise, car frânează roata spate din interior, pentru a reduce raza de viraj. Iar cu admisia standard, noua Toyota Land Cruiser poate trece prin ape de o adâncime de până la 700 mm.

Toyota a publicat şi câteva video-uri grafice, care detaliază aceste capacităţi de offroad ale noului Land Cruiser 300.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter