(VIDEO) O Lada Largus, clona lui Dacia Logan MCV de primă generaţie, a fost lovită într-un stâlp în Rusia ca experiment

12 Iunie 2021, 08:54
Ilie Toma
Un canal de YouTube din Rusia, cu o anumită experienţă în organizarea unor crash-teste interesante, în care maşinile sunt lovite lateral de un stâlp, a organizat acum testarea supremă pentru o Lada Largus, model construit pe baza Daciei Logan MCV de primă generaţie.
Cei de la AvtoVAZ, însă, mai simplifică aceste modele când le pun în producţie cu sigla Lada, mai ales în materie de siguranţă. Probabil nici Logan MCV original nu ar tocmai strălucit la un asemenea impact lateral, dar ce va face oare clona sa din Rusia?
E curios că maşina a trebuit echilibrată foarte ciudat, întrucât centrul e greutate e deplasat foarte mult spre faţă, posteriorul fiind neobişnuit de uşor. Totuşi, maşina a fost pusă până la urmă pe o platformă, care se mişca pe calea ferată şi i s-a organizat un impact lateral la viteza de 57 km/h cu un stâlp.
Maşina s-a deformat puternic în zona impactului, pasagerul din dreapta n-a fi supravieţuit, cel mai probabil, mai ales că nu există airbag-uri laterale. Şoferul, însă, ar fi rămas în viaţă, pentru că zona sa a rămas integră. Integre au rămas şi scaunele spate, inclusiv cele de pe rândul 3, unde nu a existat nicio deformare şi chiar şi geamurile au rămas întregi, iar uşile spate se deschid şi se închid uşor.
Toate urmările acestui impact — ce s-a rupt în structura maşinii, ce a rezistat — au fost analizate minuţios şi sunt prezente în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în română sau engleză.
0
1,490
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!