Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Poliţia reacţionează la acuzaţiile că un agent INSP ar fi folosit un pieton interpus pentru a înscena încălcări şoferilor

29 Iunie 2021 - 16:31
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută am publicat o ştire în care un şofer din Chişinău, pe nume Maxim Apostol, acuza un echipaj INSP că ar folosi un pieton interpus pentru a înscena încălcări inevitabile şoferilor pe Calea Moşilor din capitală. Poliţistul, pe nume Vasile Nicolaescu, cu care interacţionase şoferul, fusese destul de dur, niţel arogant chiar, în secvenţa video în comunicarea cu şoferul, iar mai mulţi şoferi au invocat în comentarii cazuri proprii de interacţiune neplăcută cu acelaşi poliţist.
În momentul publicării acelei ştiri am solicitat un comentariu de la poliţie pe marginea acuzaţiilor de înscenare, care se aduceau. Am primit drept răspuns o detaliere a situaţiei şi o negare vehementă că o asemenea înscenare ar fi putut avea loc.

Totuşi, valul mare de comentarii la acea ştire şi reputaţia evident defectuoasă a poliţistului au amplificat şi mai mult senzaţia că poliţia ar mai trebui să spună ceva în această situaţie. Într-unul din comentarii voastre, comunitate, se spunea că acelaşi poliţist ar fi fost reţinut pentru luare de mită anterior, dar că a fost achitat ulterior. Am solicitat celor de la poliţie să confirme sau să infirme acest lucru, iar informaţia a fost confirmată — poliţistul în cauză a fost bănuit, însă ulterior achitat.
Astăzi am primit de la poliţie, însă, noi imagini video, preluate de la magazinele din apropierea trecerii de pietoni de pe Calea Moşilor unde a avut loc acel caz. Din imagini se poate observa că pietonul şi-ar fi parcat maşina ceva mai încolo de trecere de pietoni, apoi a mers pe jos spre trecere şi a început a traversa. Un camion şi un microbuz au oprit la trecere, în timp ce Toyota RAV4 de culoare gri a şoferului ce acuzase echipajul de poliţie, n-a oprit. Partea asta o ştiam cumva, însă, şi din explicaţiile oferite de poliţie din acea ştire. Ceea ce a vrut acum poliţia să demonstreze e că pietonul a venit în mod independent în acea zonă, şi-a parcat maşina, a traversat strada, după care a intrat într-un magazin de pe cealaltă parte a străzii, excluzându-se astfel versiunea că ar fi fost un pieton interpus şi ar fi operat în cooperare cu poliţistul pentru a înscena încălcări şoferilor.
Includem acest video de la poliţie mai jos şi vă lăsăm pe voi să trageţi concluziile şi să spuneţi în comentarii ce credeţi, totuşi — este echipajul de poliţie nevinovat, a procedat corect? Sau ai vreo altă idee ce ar putea însemna aceste imagini şi cum s-a petrecut totul, de fapt?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter