(VIDEO) Porsche 356 SL, modelul cu care a început istoria de succes de la Le Mans a celor de la Porsche

19 Iunie 2021, 18:16
Ilie Toma
Porsche marchează 70 de ani din momentul primului său succes la Le Mans, un succes care şi azi l-ar face invidios pe orice pilot sau echipă ce ar vrea să participe în renumita cursă de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans. Iar odată cu acest jubileu, Porsche şi-a deschis arhivele şi muzeul şi a dat startul unei întregi serii de reportaje speciale, despre acest momente de glorie din trecutul său.
Şi primul episod, publicat de curând, îl are ca protagonist pe modelul de la care a pornit istoria de succes a Porsche de la Le Mans. E vorba de modelul 356 SL, unde SL vine de la super light, adică super uşor. Datorită caroseriei sale de aluminiu, acest bolid cântărea doar 680 kg, cu 120 kg mai puţin decât modelele normale 356 Coupe, cu caroserie de oţel.
Paradoxul e că acest Porsche 356 SL a luat victoria în clasă la Le Mans în 1951 la prima sa ieşire în această competiţie cruntă! Nici măcar Porsche n-a mai putut să echivaleze o asemenea performanţă!
Apropo, bolidul ăsta avea un motor de numai 1.1 litri şi dezvolta 50 CP! Chiar şi cu o asemenea performanţă aparent modestă, el a parcurs 2,840.65 km în 24 ore, cu o viteză medie de 118.36 km/h!
Şi pentru că erau cu totul alte vremuri, bolidul ăsta a mers pe propriile roţi din Zuffenhausen până în Le Mans, a alergat în cursa de 24 de ore, apoi a revenit înapoi, tot pe drumuri publice, la uzina Porsche!
Tocmai pentru că aceste istorii sunt atât de speciale, îţi recomandăm să priveşti cu multă plăcere şi pasiune video-ul de mai jos, din care vei mai afla şi alte picanterii!
0
963
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!