Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Porsche Cayenne e cel mai rapid SUV pe Nurburgring: a fost înregistrat un nou record oficial

17 Iunie 2021 - 12:36
Denis Godorozea
Nurburgring este, indubitabil, terenul de joacă preferat pentru orice model de performanţă care-şi doreşte să obţină supremaţia într-un segment de piaţă. Este şi cazul lui Porsche Cayenne şi noua sa motorizare, nenumită încă oficial de germani, dar care se pregăteşte de debut şi este în plină campanie de promovare acum. Pentru a demonstra abilităţile bolidului cu capacităţi sporite în offroad cei de la Porsche şi-au propus să instaureze un nou record pe Iadul Verde.
În noua sa aventură Cayenne a întrecut deţinătorul recordului precedent în segmentul SUV-urilor, de altfel, un coleg de concern cu care împarte şi substratul tehnic — Audi RS Q8. Noua interpretare Cayenne în caroseria stilată Coupe a reuşit să parcurgă un tur de 20.832 km pe Nurburgring în 7 minute şi 38.925 secunde, sau cu aproape 4 secunde mai rapid decât a făcut-o anterior RS Q8.
SUV-ul a fost pilotat de Lars Kern, care s-a mai ales cu un timp de referinţă pe faimosul circuit german. Recordul stabilit de Porsche a fost înregistrat oficial, fiind vorba despre un model de serie, despre care germanii susţin că ar fi o evoluţie a actualei motorizări Turbo, deci ar fi vorba, probabil, despre interpretarea Turbo S. Asta înseamnă că sub capota Cayenne Coupe în noua interpretare se va situa benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte peste 600 CP şi peste 800 Nm. Porsche nu oferă, însă, detalii oficiale în acest sens la ora actuală, acestea urmând să fie dezvăluite în cadrul premierei oficiale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter