Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Porsche dezvăluie noile 911 GTS: sportcar-uri rafinate până la nivelul unor opere de artă

23 Iunie 2021 - 09:23
Ilie Toma
Ştirea asta o voi scrie prin prisma unor experienţe personale, şi asta pentru că 911 GTS e o maşină mai mult decât specială. Acum 5 ani, eram pe circuitul din Istanbul şi aveam la îndemână aproape toate versiunile şi ipostazele generaţiei precedente de Porsche 911. Le-am putut conduce şi savura pe circuit, acolo unde chiar se putea scoate maximul de acele maşini. Şi chiar dacă am condus şi vârful ierarhic, 911 Turbo S, ba chiar şi sălbaticul 911 GT3, focusat pur spre circuit, cea mai savuroasă şi echilibrată dintre toate era 911 Carrera 4 GTS. Pentru mine a fost Porsche-ul 911 cel mai rafinat şi mai echilibrat dintre toate, în care plăcerea de condus era la un nivel dincolo de imaginabilul perfecţiunii, iar maşina era o operă de artă în felul în care se controla şi te invita s-o descoperi pe circuit. Deşi nu e nici cel mai puternic Porsche 911, nici cel mai scump, pentru mine 911 GTS a rămas ipostaza supremă de atunci încoace, pe care aş alege-o din prima, în ziua aia din criza vârstei mijlocii, când aş ajunge să merg într-un showroom Porsche.
Mai sus am inclus o imagine cu acel 911 GTS din generaţie precedentă, de 430 CP, dar de aici încolo e cazul să vorbim despre noul 911 GTS, de generaţie curentă. GTS-ul apare abia azi, la aproape 2 ani de la debutul propriu-zis al acestei generaţii de Porsche 911. Şi asta pentru că aşa a fost întotdeauna în cazul GTS-urilor, de 12 ani încoace, de când ele există — un GTS trebuie să se coacă la foc încet, după apariţia ipostazelor primare ale unei generaţii.
Aşadar, noul Porsche 911 GTS s-a lansat în 5 ipostaze:
• 911 Carrera GTS cu tracţiune spate, în ipostază coupe şi cabriolet
• 911 Carrera 4 GTS cu tracţiune integrală, coupe şi cabriolet
• 911 Targa 4 GTS, cu tracţiune integrală şi caroseria aia magnifică Targa.
Imagine: noul Porsche 911 Targa 4 GTS

Puterea noului 911 GTS e livrată de un motor boxer turboaspirat, de 3.0 litri, care dezvoltă 480 CP şi 570 Nm. Cifra de acceleraţie e de-a dreptul uluitoare — un 911 Carrera 4 GTS Coupe cu cutie PDK accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3.3 secunde! Şi, deoarece vorbim de un model puritan, noile GTS pot fi echipate şi cu o cutie manuală, în 7 trepte.
Mai multe elemente de suspensie şi frână sunt preluate de la Porsche 911 Turbo, cu adaptări pentru ajustarea unui caracter de GTS. Managementul activ al suspensiei e standard pentru GTS Coupe şi Cabriolet, iar roţile spate au câte două arcuri fiecare, după modelul lui 911 Turbo. De asemenea, şi sistemul de frânare e preluat de la 911 Turbo.
Fireşte, noul GTS vine cu mai multe elemente discrete de design, care-l fac să se distingă în raport cu alte ipostaze 911, inclusiv scaune sport la interior, volan GT, ba chiar şi o aplicaţie de urmărire a timpilor de circuit. Pentru cei pasionaţi de circuite, există şi un pachet de reducere a greutăţii maşinii cu 25 kg, prin aplicarea scaunelor de carbon, a ferestrelor din materiale plastic în spate pe lateral şi a unei baterii mai uşoare.
Şi, ca întotdeauna, asemenea ipostaze supreme ale modelului sportiv suprem nu costă puţin. Cea mai simplă versiune a noului GTS porneşte în Germania de la peste 140 mii euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter