Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Premieră: noua Toyota Land Cruiser 300 a fost dezvăluită oficial!

9 Iunie 2021 - 22:05
Ilie Toma
În sfârşit, după luni întregi de imagini spion şi prefaţări, astă-seară a fost dezvăluită oficial noua generaţie Toyota Land Cruiser 300. Noul model promite să înglobeze toate calităţile legendare ale predecesorilor săi, dar în acelaşi timp e creat pe o platofrmă tehnică absolut nouă, cu motoare absolut noi, care fac lucrurile cu adevărat intrigante, mai ales când vorbim de un offroader atât de legendar! Hai să o luăm pe rând şi să aruncăm o privire spre lucrurile cu adevărat importante.
Apropo, Land Cruiser 200 a fost lansat încă în anul 2007, aşa că are deja 14 ani de când se află pe piaţă, trecând prin mai multe facelift-uri!
Marea veste bună e că Land Cruiser 300 rămâne în continuare un offroader construit pe cadru dur, deci n-a luat-o pe calea lui Defender sau a altor modele moderne, care renunţă la cadru dur în favoarea caroseriilor autoportante şi a sistemelor electronice care ar trebui să compenseze capacităţile de offroad Totuşi, Land Cruiser 300 are o nouă structură, cu un nou cadru, mai rigid, dar mai coborât ca şi centru de greutate. În total, Land Cruiser 300 e cu peste 100 kg mai uşor decât predecesorul său.
Un fapt mai surprinzător e că noul Land Cruiser 300 a adoptat motoare V6 turbo în loc de V8! Deci zvonurile s-au confirmat. Motorul pe benzină e un biturbo nou de 3.5 litri, care va livra 415 CP şi 650 Nm!
De asemenea, mai există şi un nou motor diesel, tot biturbo şi tot V6, de 3.3 litri, care va livra 309 CP şi 700 Nm! Ambele motoare sunt cuplate la o cutie de viteze automată, cu 10 trepte!
Aşadar, noile V6 ale noului Land Cruiser 300 vor fi mai puternice şi mai performante decât motoarele V8 anterioare, iar un alt V8 nu se anunţă deocamdată.
Tracţiunea integrală rămâne la fel de capabilă, ca şi până acum, asistată în continuare de o mulţime de sisteme electronice, dar mai ales de o geometrie bună şi o suspensie cu curse foarte lungi. Totul e gândit pentru unghiuri bune de atac, degajare şi rampă. Dimensiunile maşinii, apropo, sunt foarte apropiate de cele ale lui Land Cruiser 200.
Noul Land Cruiser 300 se mai laudă cu un interior modernizat, cu un sistem multimedia cu ecran panoramic, cu Apple CarPlay, dar maşina păstrează în ea un caracter de şcoală veche pe care ţi l-ai dori de la un asemenea offroader, fără a trece la interfeţe total digitale.
Există posibilitatea a 7 locuri la bord, ba chiar şi a dotării cu tapiserii de culoare bej, mai luxoasă.
La exterior, offroader-ul poate avea un aspect mai uzual, sau unul mai agresiv, condimentat de divizia TRD, care-l face să arată foarte interesant, de altfel.
Ei bine, astea sunt lucrurile esenţiale de spus despre noul Land Cruiser 300, şi includem mai jos şi un video al prezentării online din Dubai de azi seară. Dar, simţim că parcă ar mai fi nevoie de ceva mai detailat despre motoare şi inginerie, poate — ce zici? Să pregătim şi un articol dedicat acestor aspecte ale noului Land Cruiser 300? Scrie-ne în comentarii şi mai scrie-ne cum îţi pare noua generaţie a acestui model legendar!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter