Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Problemele şi particularităţile motorului Ford 1.0 EcoBoost

16 Iunie 2021 - 15:05
Redacţia PiataAuto.md
Motorul de 1.0 litri EcoBoost al celor de la Ford e unul din cele mai lăudate şi renumite propulsoare de 3 cilindri din lume, având deja aproape un deceniu de când se află în producţie şi reuşind să ia de-a lungul anilor tot soiul de titluri mondiale, inclusiv râvnitul titlu International Engine of the Year. Dar, până şi asemenea titluri importante, oferite pentru felul în care se simt aceste motoare când sunt noi, nu înseamnă neapărat o lipsă totală de probleme în exploatare.
Într-adevăr, motorul se conduce plăcut şi e unul din puţinele propulsoare de 3 cilindri care chiar sună bine atunci când urcă în turaţii — o spunem din propriet experienţă. Totuşi, un video publicat recent de mecanicii youtuberi de la Autostrong relevă că acest propulsor poate genera şi suficient de mult bătăi de cap în exploatare, mai ales dacă nu se ţine cont de unele particularităţi.

Spre exemplu, schimbul de ulei la fiecare 10,000 km, recomandat în majoritatea ţărilor, e unul care i s-a potrivit bine motorului şi l-a ajutat să aibă mai puţine probleme. Însă intervalul recomandat de a schimba cureaua de distribuţie de 200 mii km, stipulat de producător, e mult prea mare şi duce la deteriorări şi dereglări, mult mai recomandată fiind schimbarea ei la fiecare 100 mii km. Apropo, operaţiunea de schimbare e extrem de anevoioasă, manopera luând 12 ore de lucru! O curea care slujeşte prea mult, însă, duce la depuneri de reziduuri în carterul motorului, cureaua fiind lubrifiată prin ulei, iar acele reziduuri ajung ulterior în întreg motorul.
Injecţia directă determină depuneri de ulei ars pe porturile valvelor, iar construcţia sa compactă îl expune la temperaturi mai mari. Orice deviere a funcţionării sistemului de răcire îl poate expune la deteriorări grave.

Mai multe detalii şi particularităţi, vedeţi din video-ul de mai jos, făcut de cei care au experienţă de reparaţii cu acest motor de 1.0 litri EcoBoost. Puteţi include şi subtitre cu traduceri automatizate în română sau rusă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter