Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Radarul poliţiei arată 114 km/h, în timp ce maşina ar fi avut 93 km/h: un şofer din Moldova acuză că ar fi fost amendat pe nedrept

10 Iunie 2021 - 20:36
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când poliţia detectează un automobil cu depăşirea vitezei legale, parcă nu ne punem întrebarea dacă radarul ar putea fi cu adevărat veridic, prezumând că acesta ar fi un instrument foarte exact de măsurare. Dar un şofer din Moldova, se plânge că a fost amendat pe nedrept de poliţişti, iar eroarea a descoperit-o la scurt timp după ce şi-a luat procesul verbal.
Gheroghe se deplasa pe traseul Edineţ-Bălţi şi la un moment dat echipajul INSP 9908, care venea în întâmpinare, l-a oprit, invocându-i depăşirea de viteză. Poliţiştii i-au arătat şoferului şi poza de pe radar, cu maşina sa fixată cu o viteză de 114 km/h. Gheorghe, însă, era convins că nu a avut o viteză atât de mare, menţionând că mergea urmărind să respecte viteza legală. A cerut certificatul radarului, poliţiştii i l-au prezentat, iar acesta a semnat într-un final procesul verbal cu o amendă de 900 lei şi 4 puncte de penalizare, şi-a luat o copie şi a plecat.
La scurt timp, însă, şi-a amintit că are un registrator video, care înregistrează viteza, ora şi coordonatele geografice. A consultat imaginile video înregistrate până la momentul în care echipajul de poliţie i-a apărut în faţă şi bănuiala sa s-a confirmat. Conform registratorului, maşina avea o viteză de cel mult 93 km/h în momentul în care a apărut în vizor Dacia poliţiei, prin urmare, acesta se afla într-o marjă de 3 km/h faţă de limita de viteză, fapt pentru care nu i se putea imputa vreo penalizare.
Acum şoferul e nedumerit cum de radarul poliţiei a putut admite o eroare atât de mare şi intenţionează să conteste în judecată procesul verbal, prezentând drept probe şi imaginile de pe registratorul său video. El a făcut aceste informaţii publice pentru a-i atenţiona şi pe alţi şoferi de această situaţie aproape incredibilă în care s-a pomenit. Mai jos includem şi imaginile video de pe registrator, publicate de şofer.

Ce părere ai — era o eroare a radarului de care poliţiştii nu ştiau?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter