(VIDEO) Tesla a lansat oficial cel mai rapid automobil de serie: noul Model S Plaid

11 Iunie 2021, 14:01
Denis Godorozea
Tesla a lansat oficial noul Model S Plaid, electromobil numit drept cea mai rapidă maşină de serie din lume. Lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat, la care a participat şi Elon Musk, fondatorul companiei americane, în cadrul uzinei din Fremont. Lansarea a fost acompaniată şi de câteva surprize, printre care majorarea preţului pentru noua versiune, chiar în momentul lansării oficiale.
Amintim că Tesla a renunţat la planurile iniţiale de a lansa două versiuni noi de top, respectiv Model S Plaid şi Model S Plaid+. Cea din urmă versiune promitea, pe lângă performanţele maxime, autonomii de peste 800 km cu bateriile încărcate. Astfel, în ecuaţie a rămas doar versiunea Plaid, ce promite o autonomie maximă de 390 mile, sau 628 km. În schimb, constructorul asigură că rezervele bateriilor pot fi suplinite pentru autonomii de 300 km în doar 15 minute la staţiile Supercharger.
Noua versiune Model S Plaid este echipată cu trei motoare electrice, două dintre care sunt situate pe puntea spate. Cumulativ sistemul generează 1,020 CP şi este capabil să propulseze maşina electrică de peste 2 tone în mai puţin de 2 secunde până la viteza de 97 km/h (sprintul american 0-60 mph). La viteze maxime, Model S Plaid poate rula cu peste 200 mph (322 km/h), potrivit anunţului făcut de Musk.
Pe interior Tesla Model S Plaid poate fi distinsă de celelalte versiuni prin volanul pătrăţos şi cele două display-uri tactile cu sistem multimedia absolut nou, super performant, capabil să ruleze chiar şi cele mai recente jocuri digitale — organizatorii eveniementului au demonstrat capacităţile noului substrat tehnic al sistemului multimedia prin această metodă.
Primele informaţii despre Model S Plaid au fost dezvăluite şi mai devreme, iar prototipurile electromobilului au fost surprinse de mai multe ori, inclusiv pe Nurburgring. Debutul oficial de ieri a dat startul vânzărilor oficiale, iar la acest capitol a şi intervenit o surpriză mai puţin plăcută pentru fani, şi anume creşterea preţului cu 10,000 dolari faţă de cel promis iniţial, respectiv până la 129,990 dolari americani. Maşina este disponibilă pentru comandă în configuratorul oficial, urmând ca livrările să înceapă în următoarele săptămâni.
0
1,783
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!