(VIDEO) Un VW Golf 2 GTI din 1990 aleargă la viteza sa maximă pe o autostradă fără limită din Germania

20 Iunie 2021, 11:54
Redacţia PiataAuto.md
Volkswagen Golf 2 a fost poate Golful cu cea mai bună reputaţie pentru fiabilitate, având totodată un preţ accesibil de vânzare. Iar Golf GTI a continuat ideea sportivităţii plăcute şi accesibile, lansate de predecesorul său, Golf I GTI. Ba chiar Golf II GTI a preluat şi acelaşi motor de 1.8 litri, cu 112 CP la activ.
Abia mai târziu, au apărut versiuni mai puternice, către sfârşitul carierei apărând chiar şi versiuni speciale super savuroase. Una din ele, foarte rare de altfel, produsă doar în anul 1990, a fost versiunea Golf GTI G60 Supercharged. Da, a existat o asemenea versiune, unde motorul de sub capotă, de 1.8 litri cu 8 valve, era supraalimentat cu un compresor mecanic. Acel Golf 2 GTI livra 160 CP şi 225 Nm, transmişi roţilor faţă prin intermediul unei cutii manuale cu 5 trepte! Maşina aia putea accelera de la 0 la 100 km în 8.3 secunde şi avea o viteză maximă declarată de 216 km/h! În acelaşi timp, era încă o maşină ieftină, estimările de azi cu calcule de transformări valute şi inflaţie arătând că, în moneda euro de azi, ea ar costa circa 21,300 euro. Şi noi vorbim de o ipostază supremă a unui model sportiv, în ediţie limitată!
Ei bine, anume un asemenea Golf 2 GTI G60 a şi fost pus de curând să alerge pe autostrăzile germane fără limită de viteză. E un exemplar bine păstrat, cu 180,000 km pe odometru.

Chiar din primele secunde sunetul motorului şi lejeritatea cu care maşina accelerează şi azi, la 31 de ani de când a fost fabricată, sunt impresionante! Oh, cât de special de simţeai cu maşina asta în anul 1990!
Şi, paradoxal, dar azi, la 31 de ani după ce a fost produs, acest VW Golf II GTI G60 Supercharged a reuşit să atingă o viteză maximă de circa 232 km/h conform vitezometrului său. Chiar dacă scoatem vreo 12-15 km/h pe seama unui vitezometru nu foarte precis, maşina oricum şi-a atins viteza maximă declarată, ba chiar a depăşit-o! Vezi în video-ul de mai jos cât de frumos reuşeşte acest Golf II GTI să facă asta!
0
1,236
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!