Volkswagen a dat startul proiectului insulei electrice în Grecia, doar cu electromobile

3 Iunie 2021, 13:54
Denis Godorozea
A demarat proiectul insulei verzi anunţat mai devreme de Volkswagen. Conform planurilor, germanii vor să transforme insula Astypalea într-o zonă neutră din punct de vedere ecologic, unde să circule doar automobile electrice, fireşte din seria sub-brandului Volkswagen ID. Primele electromobile au fost livrate deja pe insulă şi oferite autorităţilor.
Proiectul experimental va demonstra eficienţa surselor regenerabile de energie, or insula autonomă va fi alimentată cu energie solară şi eoliană, unclusiv electromobilele conectate la prizele din infrastructura în curs de dezvoltare. Insula Astypalea are o suprafaţă de aproape o sută de kilometri pătraţi şi este situată în Marea Egee. Pe insulă trăiesc permanent circa 1,300 localnici, dar Astypalea este şi un obiect turistic vizitat anual de peste 70 mii persoane. Acum inclusiv şi turiştii vor fi deserviţi de unităţi de transport electrice.
Până la startul proiectului Volkswagen şi autorităţile elene au decis să înlocuiască cele aproape 1,500 automobile situate pe insulă cu nu mai puţin de 1,000 vehicule ID, primele dintre care hatch-ul ID.3 şi crossover-ul ID.4. Cel din urmă model a şi fost furnizat forţelor de ordine de pe insulă.
Pentru a asigura întreaga flotă de electromobile cu energie suficientă autorităţile şi constructorul german au dispus crearea a cel puţin 230 puncte de alimentare, inclusiv publice şi private, dar şi prize cu curent continuu. La ora actuală pe insulă funcţionează abia 10 staţii de încărcare.
0
1,042
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!