Volvo a dat startul vânzărilor pentru primul SUV coupe din gamă, electromobilul C40 Recharge

4 Iunie 2021, 11:31
Denis Godorozea
Volvo anunţă debutul comercial pentru SUV-ul stilat cu siluetă coupe C40 pe pieţele din Europa. Primul model cu asemenea siluetă este disponibil exclusiv cu motorizări electrice, preluate fără prea multe modificări de la varianta electrică a lui XC40 Recharge, cu care C40 împarte substratul tehnic şi platforma modulară compactă CMA.
Potrivit suedezilor, SUV-ul poate fi comandat acum online în câteva ţări din Europa, printre care Țările de Jos, Norvegia, Marea Britanie şi Suedia. Preţurile pentru C40 Recharge pornesc de la aproximativ 54,700 euro, în funcţie de ţară, fără a lua în calcul posibilele reduceri şi subsidii oferite de stat la achiziţia electromobilelor. În următoarele zile C40 Recharge va deveni disponibil şi pe celelalte pieţe din Europa, iar cumpărătorii sunt invitaţi să consulte site-urile oficiale Volvo, în funcţie de ţară, pentru a precomanda electromobilul online.
Amintim că în singura interpretare disponibilă din start pentru C40 Recharge sunt prevăzute două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală, ce dezvoltă un total de 408 CP şi 660 Nm. În aceste condiţii SUV-ul coupe poate accelera până la 100 km/h în 4.9 secunde, viteza maximă fiind limitată la 180 km/h, tradiţional pentru întreaga gamă Volvo, de altfel, indiferent de tipul de propulsie.
Tot iniţial va fi disponibilă o singură baterie, una cu capacitate de 78 kWh, ce promite autonomii de până la 420 km, conform standardului WLTP. Bateria poate fi alimentată de la o sursă rapidă, în acest caz rezervele în proporţie de 80% fiind suplinite timp de 40 minute — în acest caz SUV-ul poate parcurge până la 300 km.
De menţionat, că clienţii ce vor plasa comenzile preliminare acum vor avea de aşteptat câteva luni până automobilul va fi livrat. Or, producţia lui C40 Recharge va demara la uzina suedezilor din Belgia abia în toamna acestui an.
0
884
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!