Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Week-end-ul accidentelor din Moldova în care au avut de suferit micuţi

1 Iunie 2021 - 11:22
Ilie Toma
Week-end-ul precedent a fost unul trist mai ales pentru câţiva micuţi din Moldova, care au avut de suferit în două accidente distincte, dar grave. Sunt accidente care ne fac pe toţi să ne reamintim cât de importantă e transportarea corectă, în siguranţă a copiilor în rol de pasageri sau trecători pe trotuare. Şi poate azi, pe 1 iunie şi ziua copiilor, ar fi şi mai important să ne reamintim cu toţii de aceste lucruri absolut esenţiale.
Primul accident s-a produs duminică, 30 mai, pe şoseaua Hânceşti-Chişinău, în zona serpentinelor din apropierea localităţii Fundul Galbenei. S-au ciocnit frontal două automobile Toyota — un Avensis şi un Land Cruiser Prado. Cercetările poliţiei au arătat că şoferul de 19 ani al Toyotei Avensis a luat una din curbe cu viteză prea mare, motiv din care a pierdut aderenţa şi a ajuns pe contrasens, întrând într-o coliziune frontală cu o Toyota Prado, condusă de un bărbat de 45 de ani din raionul Cantemir.
În urma acestui accident maşinile au fost avariate, dar şi-au menţinut celula habitaclului întreagă, aşa cum au fost proiectate s-o facă. Totuşi, tocmai 4 copii au avut de suferit în acest accident, primind diverse traumatisme şi necesitând internarea în spital! Ca de obicei, însă, poliţia din Moldova nu comunică foarte exact dacă ocupanţii accidentelor purtau centuri de siguranţă în momentul impactului, iar în acest caz — dacă toţi cei 4 copii erau transportaţi aşa cum spune regulamentul — cu scaune pentru vârsta lor dacă au sub 12 ani şi centuri cuplate inclusiv pe bancheta din spate dacă au vârste mai mari. Judecând după un număr atât de mare de copii ce au necesitat îngrijiri medicale, avem motive să credem că au existat lacune la acest capitol. Dacă e cineva din cei implicaţi în acest accident, care ne foarte furniza alte informaţii, suntem dispuţi să rectificăm sau adăugăm acele informaţii.

Un alt accident, şi mai grav, s-a produs în stânga Nistrului, în regiunea transnistreană. Paradoxal, dar tot cu două modele Toyota. Accidentul s-a produs în satul Caragaş, atunci când o Toyota Yaris Verso nu a cedat trecerea de pe un drum secundar şi a lovit cu putere, în lateral, o Toyota Camry. În Camry se aflau trei ocupanţi — doi bărbaţi şi o femeie, adulţi. În Yaris Verso, însă, se afla proprietarul maşinii şi încă un bărbat, ambii în stare de ebrietate şi ambii negând ulterior în faţa poliţiei că s-au aflat la volan.
În urma impactului violent, însă, Toyota Camry a fost proiectată spre un trotuar, răsturnându-se totodată. Din nefericire, pe trotuar, exact în acel punct, se aflau două femei cu două cărucioare, în care se aflau bebeluşi, atunci când Toyota Camry a venit spre ei. Scena a fost atât de gravă, încât toţi cei 5 ocupanţi aici maşinilor, plus cele 2 femei de pe trotuar şi cei 2 bebeluşi, au necesitat transportare de urgenţă la spital. Din păcate, unul din bebeluşi, de doar 2 luni, s-a stins din viaţă la spital.
Acest caz e exact una din acele întâmplări, care exemplifică la ce tragedie poate duce starea de ebrietate la volan, atunci când nu şoferul beat a avut de suferit cel mai mult, ci două mame şi doi copii nevinovaţi, care erau pur şi simplu pietoni pe trotuar alături.
Haideţi să depunem cu toţii eforturi pentru a le asigura copiilor siguranţă în trafic — condiţii corecte de transportare, scaune, centuri şi tot ce e nevoie, iar atunci când observăm că cineva încearcă a urca la volan în stare de ebrietate, fie că e un necunoscut sau un amic, să-l împiedicăm să facă asta şi să anunţăm poliţia. Aşa am putea salva vieţi. Am putea slava inclusiv o viaţă de copil, păstrându-i şansa la o copilărie frumoasă!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter