A apărut proprietarul moldovean al BMW-ului X4M Competition, reţinut la vama română ca fiind furat, şi ne-a dat explicaţii

16 Iulie 2021, 09:23
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile, scriam despre un BMW X4M, reţinut de poliţia de frontieră din România la vama Albiţa. Maşina, fabricată în 2019, era cu janta stângă avariată şi era transportată pe o remorcă, cu intenţia de a fi scoasă de pe teritoriul UE şi introdusă în Republica Moldova, dar poliţiştii de frontieră români au descoperit că ea figura ca fiind dată în căutare de autorităţile din Belgia. Prin urmare, au reţinut automobilul la vamă, iar şoferul moldovean care o transporta declarase că nu ştie nimic despre starea juridică a automobilului, el fiind contractat doar pentru a o transporta, de către un alt cetăţean moldovean. Totuşi, poliţia de frontieră din România a anunţat reţinerea maşinii, a cărei valoare o estimase la 40,000 euro, şi iniţierea unei anchete în baza infracţiuni de furt. Ei bine, la o zi distanţă, ne-a contactat proprietarul maşinii, care a ţinut să ne dea explicaţii şi să ne spună că totul e altfel decât cum pare la prima vedere.
Proprietarului îi spune Sergiu şi spune că a cumpărat BMW-ul X4M de la o licitaţie din Europa, ea fiind expusă la un preţ atractiv, din cauza istoriei sale. Iar istoria îi era cunoscută în momentul în care a cumpărat-o: maşina fusese într-adevăr furată în Belgia. Însă compania de asigurări a primului proprietar a decis să-l despăgubească până la găsirea automobilului de către poliţie. Ulterior, automobilul a fost găsit şi, întrucât proprietarul fusese deja despăgubit, noul proprietar de drept al BMW-ului devenise compania de asigurări. Cazul fusese clasat deja, iar compania de asigurări a decis să scoată la vânzare maşina aşa cum a fost ea găsită de poliţie şi recepţionată de ei.
Foto: captură cu anunţul licitaţiei, de unde a fost cumpărat automobilul

Sergiu a cumpărat maşina la licitaţie, apoi a contractat de la distanţă şoferul moldovean ca să i-o preia fizic din Belgia şi s-o transporte în Moldova.
Atunci când a fost verificată în sistem de poliţiştii de frontieră români, ea figura încă drept dată în căutare, deşi ar fi trebuit să aibă un statut curat deja. După ce a fost reţinută la vamă, Sergiu a fost contactat de autorităţile de frontieră, le-a înmânat acestora actele doveditoare a faptului că a cumpărat-o, iar aceştia, spune moldoveanul, au făcut verificări ulterioare şi au confirmat faptul că maşina nu mai figurează drept furată şi are cazul clasat. Prin urmare, acum urmează o procedură birocratică de clasare a cazului şi la poliţia de frontieră română, după care maşina va fi transportată în Republica Moldova. Pentru noi a fost important să publicăm aceste explicaţii, odată ce am aflat aceste detalii din prima sursă, or, altfel, proprietarul moldovean al acestei maşini compărea drept un hoţ de maşini în ochii publicului, deşi el n-a furat nimic, iar la mijloc n-a fost decât o întârziere de actualizare a statutului maşinii.
0
25,707
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!