A fost dezvăluit habitaclul noului Ineos Grenadier, succesorului ideic al clasicului Land Rover Defender

7 Iulie 2021, 13:11
Denis Godorozea
Ineos continuă campania de promovare a propriului offroader, numit Grenadier. Autorii proiectului susţin că acesta este, de fapt, succesorul ideic al clasicului Land Rover Defender, un offroader veritabil britanic. De la maşinile de teren clasice a fost inspirat limbajul stilistic exterior, dar interiorul pare să combine tehnologiile noi cu un stil robust de offroader practic.
Noul Grenadier se pregăteşte de debutul comercial — compania a achiziţionat uzina Daimler din Franţa şi planifică să producă propriul offroader acolo unde până acum erau asamblate compactele Smart. În materie de substrat tehnic, însă, britanicii au apelat la ajutorul celor de la BMW, or Grenadier va prelua unităţi de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, din portofoliul bavarezilor. Vor fi disponibile motorizări diesel şi pe benzină, toate cuplate la cutiile automate din ceea ce oferă BMW pe modelele sale. Astfel, în habitaclu se regăseşte chiar şi selectorul direcţiei de mers specific BMW.
Acum pare a fi gata şi interiorul offroader-ului, care până acum nu a fost dezvăluit oficial. Grenadier are o planşă de bord simplistă, fără careva picanterii stilistice, dar care se vrea a fi la maxim de practică chiar şi în ciuda cantităţii imense de comenzi şi butoane. Ei bine, Grenadier a ochit anumite elemente şi la modelele contemporane, cum este instrumentarul digital de bord şi sistemul multimedia cu ecran tactil de 12.3 inch. Fireşte, Grenadier va dispune şi de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă inteligentă pentru şofer, astfel cum e obligatoriu acum în Europa. Cel mai probabil, pentru a face uz de asemenea tehnologii cei de la Ineos au apelat din nou la ajutorul constructorilor terţi.
Potrivit designerilor, interiorul a fost inspirat de cabinele avioanelor, navelor maritime şi chiar tractoarelor. Astfel, pe prim plan a fost pusă practicabilitatea în detrimentul aspectului vizual şi, probabil, ergonomiei. Dar această afirmaţie am pune-o la îndoială, or butoanele şi comenzile clasice, din moment ce te-ai deprins cu ele, sunt mult mai intuitive decât jungla digitală chiar şi a celui mai performant sistem multimedia cu ecran tactil din cele ce se oferă la ora actuală, nu?
Principalele butoane, rotile şi alte elemente de control sunt de mari dimensiuni, pentru a fi utilizabile chiar şi în condiţii de offroad sau de iarnă. Totodată, britanicii au prevăzut 8 comenzi cu funcţionalităţi resetabile în cazul în care proprietarul maşinii va alege să-şi echipeze monstrul pe patru roţi cu echipamente adiţionale. Tot din motive practice a fost selectată şi tapiseria combinată, rezistentă în timp. Scaunele Recaro sunt acoperite cu materiale impermeabile, iar în podea sunt prevăzute găuri de drenaj — habitaclul va putea fi spălat cu apă fără careva consecinţe. Ei bine, opţional clienţii vor putea bifa materiale de calitate înaltă la bord.
Deocamdată cei de la Ineos nu oferă detalii exacte despre preţurile noului Grenadier. Comenzile preliminare vor putea fi plasate, însă, începând cu luna octombrie a acestui an, urmând ca livrările să demareze în vara anului viitor.
0
1,326
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!