ABT Sportsline modifică cel mai performant VW Golf de a opta generaţie

6 Iulie 2021, 17:33
Denis Godorozea
ABT Sportsline a completat gama modificărilor oferite pentru noua, cea de-a opta generaţie Volkswagen Golf. Acum tunerii au pregătit un set de modificări şi pentru cea mai performantă versiune din portofoliul actual, Golf R. Pe lângă modificările estetice, tunerii se oferă să stoarcă şi mai multă putere din benzinarul standard de 2.0 litri.
ABT Sportsline a fost alături de Volkswagen Golf încă din momentul lansării primei generaţii a celui mai popular model din istoria mărcii din Wolfsburg. Dar, pentru că Golf R oferă standard un kit exterior mai agresiv, tunerii nu au îndrăznit să introducă prea multe modificări stilistice, limitându-se la seturi originale de jante cu dimensiuni de până la 20 inch, dar şi terminaţii noi pentru tobele de evacuare şi câteva nuanţe speciale de caroserie cu decor specific.
Mai importante în acest caz sunt modificările tehnice, care deşi nu aduc prea multe componente noi sub capotă, oferă o creştere considerabilă de putere, maşina beneficiind în continuare de garanţia oferită de producător. Asta pentru că tunerii se oferă doar să instaleze o nouă unitate de control pentru motor, ABT Engine Control Unit (AEC), alături de unitatea standard inclusă de cei de la Volkswagen. Datorită acestei modificări, Golf R indică o creştere de 64 CP şi 50 Nm, respectiv până la 384 CP şi 470 Nm.
Tunerii nu dezvăluie caracteristicile dinamice pentru Golf-ul R modificat, dar sugerează că în viitor colecţia de modificări va fi completată cu componente modificate pentru suspensie, care să adauge precizie în abordarea virajelor şi să reducă garda la sol cu câţiva milimetri. Totodată, va fi disponibil şi un sistem de evacuare mai sonor, dar cu regim silenţios inclus pentru călătorii temperate urbane.
Fireşte, ca şi în cazul generaţiilor precedente Golf, în următoarele luni sau ani tunerii de la ABT Sportsline vor pregăti şi câteva versiuni exclusive, demenţiale pe baza hatch-ului de a opta generaţie. Dar şi până atunci clienţii ABT Sportsline pot alege din colecţia variată de modificări propuse de atelier.
0
1,161
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!